Derneği öncelikli kurma amaçlarının öğrencilere burs vermek olduğunu söyleyen Şerbetçi, “Çok zeki ve başarılı öğrencilerimiz var. Biz bu öğrencilere destek vermek için kendimize bir söz vererek yola çıktık. Üç arkadaş başladık. Daha sonrasında çalışmamız çok büyümeye başladı.  Yardım için koşturma telaşlarımız iyi yürekli insanlara örnek oldu, bize yardımcı olmak isteyen insanların sayısı çoğaldı. Sayımız iyice arttı. Şu anda yedi kişilik kurucu üyemiz var. Ama derneğimizin üye sayısı çok. Bize yardımcı olan insan sayımız çok. Hepsinden Allah razı olsun”

Çatıdan Düşen İşçi Öldü Çatıdan Düşen İşçi Öldü

Serendipçe adını tercih etmelerinin sebebinin içi dolu ve cezbedici bir kelime olmasından kaynaklandığını söyleyen Beyhan Şerbetçi, Serendipçe ismi fikrini şu ifadelerle anlattı: “ En çok sorulan sorulardan biri derneğimizin isminin anlamı. Serendipçe beklenmeden gelen mutluluk, aniden gelen şans anlamında bir kelime.  Bir de Hazreti Musa döneminde bir dağın adı. Telaffuzu zor ama anlamı yüksek ve güzel bir kelime. Bu yüzden tercih ettik” dedi.

Tıp Fakültesinde okuyan 7 kız öğrenci, 3 diş hekimliği öğrencisi, 1 matematik öğretmenliği öğrencisi ve bir 3 fakülte birden okuyan 1 öğrenciye burs vererek işe başladıklarını söyleyen Beyhan Şerbetçi, kendilerine yeni katılan insanlarla birlikte başta çocuklar olmak üzere ihtiyaç sahibi ailelere ulaştıklarını söyledi. Şimdiye kadar 1913 kişiye kumanya ulaştırdıklarını ifade eden Beyhan Şerbetçi, “Kıyafet yardımı anlamında, özellikle çocuklara karşı zafiyetiniz çok. Özellikle arkadaşlarla birlikte çocuklara çok eğilmeye dikkat ediyoruz. Yaklaşık bir altı yüzden fazla çocuğumuza giyim sağladık” dedi.  Yardımları sadece Erbaa ilçe merkezi ile sınırlı tutmadıklarını bütün kasabaların kütüphaneleri için kitap temini çalışması yaptıklarını, hikaye ve kaynak kitaplar temin ettiklerini söyleyen Şerbetçi, köydeki çocukların kıyafetlerinden okul ihtiyaçlarına, oyuncaklarına kadar bir çok ihtiyaçlarını ulaştırdıklarını söyledi.

Herhangi bir siyasi parti veya kurumdan destek almadıklarını söyleyen Beyhan Şerbetçi, yardımları öncelikle kendi imkânları ile karşıladıklarını ve çevrelerindeki insanlardan destek gördüklerini söyledi. Şerbetçi “Sadece kurucu olan yedi tane arkadaşımız ve bizi seven eş, dost ve takipçilerimizin vermiş olduğu katkılarla bu işi yapıyoruz. Asla siyasi bir tarafımız yok. Hiçbir koşulda başka bir kurumdan destek aldığımız yer yok. Bunu özellikle size vurgulayarak söylüyorum. Bağımsız olarak gittiğimiz evdeki kişinin siyasi görüşüyle ilgilenmiyoruz, mezhebiyle ilgilenmiyoruz. Hiçbir koşulda insanları ayrıştırmıyoruz. Bir insanın bir şeye ihtiyacı var ise o ihtiyacı karşılamaya çalışıyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim