Adeta gövde gösterine dönüşen mitingde; ‘Erbaa İttifakı’ vurgusu öne çıkarken gelecek beş yılda şehrin yönetimine dair projelerini ortaya koyan Çetin’in konuşmasından sonra kürsüye gelen Ak Parti Tokat Milletvekili ve Adalet Komisyonu Başkanı olan; Yusuf Beyazıt, ‘Çetin’in verdiği tüm sözler özellikle konut alanındaki çalışmaların ve araç muayene istasyonunun Erbaa’ya kazandırılması konusunu yakinen takipçisi olacağız…’ dedi.

Ardından konuşan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Zafer Sırakaya; Ömer Çetin başkanımızın burada vermiş olduğu tüm sözlerin birebir takipçisi olacağıma söz veriyorum. 1 Nisan sabahından itibaren başkanımızla bu sözlerin yerine gelmesi için ne gerekiyorsa yapacağız…’ dedi.

Ömer Çetin’in Mimar Sinan Mahallesi’ndeki miting yapıldığı günden itibaren ses getirmişti ve Ak Parti’nin beş yıllık aradan sonra ‘ilk defa meydana çıkması’ olarak nitelendirilen miting alanını ve merakla bekleniyordu.

Çetin’in konuşmasından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

Bomba Düzeneği Kurup 5’İ Asker 2 Sivilin Yaralandığı Davada Şüpheli 2 Kişi Tutuklandı Bomba Düzeneği Kurup 5’İ Asker 2 Sivilin Yaralandığı Davada Şüpheli 2 Kişi Tutuklandı

“BİZE ÖMERLER LAZIM DEDİNİZ GELDİK

Sayın Cumhurbaşkanımız; ‘Bize Ömerler lazım’ dedi biz geldik. Yetmez bize siz lazım dedik siz geldiniz. İşte Genel Başkan Yardımcımızla tüm parti kademelerimizle karşınızdayız. Bu vesileyle buraya teşrif ettiniz, hoş geldiniz sefalar getirdiniz.

ERBAA İTTİFAKI BURADA

 Partimiz bir ve beraber olmuş sizin huzurunuzda görüyorum ki farklı düşünceye sahip insanlar bir araya gelmiş bizim etrafımızda kenetlenmiş onlarda burada. Görüyorum ki Erbaa İttifakı kenetlenmiş, Erbaa Burada!

BİZLER SEFAYA DEĞİL CEFAYA TALİBİZ

27 yıldır Erbaa’mız için hizmet üretmeye çalışıyoruz. Makam ve koltuk sevdamız olmadı olsaydı makamlarımızı terk etmezdik. Bizler sefaya değil cefaya talibiz. Halka hizmetin Hakka hizmet olduğuna inanıyoruz.

Yunus gibi diyoruz: Ben gelmedim kavga için benim işim sevgi için dostun evi gönüllerdir gönüller yapmaya geldik.

TÜRKİYE YÜZYILI ŞEHİRLERİ İNŞA ETMEK İÇİN SİZDEN DESTEK İSTİYORUZ

Kardeşlerim Türkiye Yüzyılı şehirleri inşa etmek için sizlerden destek istiyoruz. Kardeşlerim unutmayın sandığa gidince vuracağınız mühürle sadece kendinizin değil çocuklarınızın nasıl bir şehirde yaşayacağının kararını vereceksiniz. Şehrimizi her karış toprağına eserlerimizle her bireyin derdine derman olmak boynumuzun borcudur.

İSTİHDAM SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ

Gençlerimiz iş bulmak aş bulmak için bulunduğu şehri terk etmek zorunda kalıyor. Organize sanayimizin ikinci etabını bitirecek ikibin kişilik istihdam alanı oluşturup buna üçüncü etabı ekleyip ikibin kişi daha istihdam edeceğiz.

Orta ölçekli organize sanayimiz yok. Bunu kurarak ikiyüz tesis ve fabrika kuracak Erbaa ürünlerini dünyaya açacağız.

İLK ETAPTA 1872 KONUT YAPACAĞIZ

Birinci etap Toki’mizi ilk dönemimizde bitirdik. Göreve geldiğimizde Ak Parti’nin iktidar olduğu her yerde olan Toki’yi Erbaa’da faaliyete geçireceğiz. Milletvekillerimiz ve genel başkan yardımcımız burada. İkinci ve üçüncü etapla 1872 konutu yapacağız. Belediye iştirakiyle Ertaş adı altında maliyetine insanlarımıza konut yapacağız. Müteahhit ve insanlarımızın yaptığı konutlarda onlara sonuna kadar destek olacağız.

‘Araç muayene istasyonundan gençlere eğitim desteğine kadar birçok alanda vaatlerini sıralayan Çetin konuşmasına yönetim hakkındaki iddiaları gündeme getirerek devam etti.’ 

ŞEFFAF BELEDİYECİLİK DİYENLER NEREDE

Bir önceki seçimde miting meydanlarında şeffaf belediyecilik üzerinden çok cümleler duyduk. İhaleler açık olacak, işçi alımında kura çekilecek denildi. Gençlerimizi heyecanlandırıp gençlerimizin hayalleriyle umutlarıyla oynadılar. Halen aynı kelimeleri aynı cümleleri sokakta konuşuyorlar.

BORÇ LİSTESİ NEREDE

Belediyenin tüm hesaplarını billboardlardan yayınlayacağız dediler. İlk ay geldiklerinde bir borç listesi astılar ve her ay asacağız dediler. Sonrasında 59 ay geçti ve bu listeyi bir kez olsun göremedik. Merak ediyoruz. Millet 31 Mart’ta bizi bekliyor biz borcumuzun ne olduğunu bilmek ve ona göre plan yapmak istiyoruz.

Şimdi bekliyoruz şu afişi asın da görelim. Çünkü gelince o borcu da biz ödeyeceğiz. Haydi asın.

BİZ GÖREVE GELDİĞİMİZDE BELEDİYEDE ÇALIŞAN ARKADAŞLARIMIZ RAHAT OLSUN

Biz emeğin ne olduğunu bilen insanız. Bizim hakkımızda dedikodu çıkaranlar bilsinler ki biz emeğin, çalışmanın eve ekmek götürmenin ne olduğunu bilen insanlarız. Bir işçi çocuğunun evladı olarak alın terinin ne olduğunu bilen biri olarak, göz rengimiz farklı olsa da gözyaşımızın rengi aynı olduğunu bilen biri olarak. Söylüyorum ki; Bir kişi gidecek diğerleri kalacak. Belediye çalışanlarımız bizim öz evladımız olacak.

Her gün duyuyoruz bugün belediyeye şu kadar işçi alındı bu kadar işçi alındı. Biz buradan söylüyoruz biz onun da listesini bilmek istiyoruz.

HUZUR SADECE KELİMEYLE OLMAZ

Biz dedikodu, algı, günü kurtarma siyaseti zaten değil biz Ak Parti olarak 21 yıldır hizmet ve eser siyaseti yapıyoruz. İnsanlarımıza iş ve aş sağlayacağız. Huzuru sadece kelimeden ibaret zannedenler bizi iyi dinlesin. Gönül siyasetimizle huzurun nasıl olduğunu nasıl gerçekleştiğini onlar da öğrenecek.” Dedi.

Muhabir: Murat Berber Kelkit Gazetesi (Özel)