Ömer Çetin’in konuşmasından önce İl Başkanı Ali Özer ve Cüneyt Aldemir halka hitap etiği konuşmada: Cüneyt Aldemir; “Bizler Ömer Başkanımızın verdiği her sözün arkasında sonuna kadar duracak ve 1 Nisan’dan itibaren işlerinin takipçisi olacağız. Erbaa şimdiye kadar bizi hiç mahcup etmedi bundan sonrada etmeyeceğine olan inancım sizleri görünce pekişti.” Dedi. 
Ak Parti Erbaa Belediye Başkan Adayı Ömer Çetin, her geçen gün gücünü artırmaya ve bunu sahaya yansıtmaya devam ediyor. Çetin, yoğun ve coşkulu bir halk kitlesinin katıldığı mahalle mitinginde konuştu: “Erbaa Kararını Vermiş.” Sözüyle konuşmasına başlarken coşkulu halk kitlesi sık sık onun sözünü keserek destek açıklamaları yaptılar. İşte o mitingden satır başları: 


ERBAA KARARINI VERMİŞ 
Bu fotoğrafta taşıma yok, zorlama yok, korkutma yok bu fotoğraf organik ve gönüllü onun için sizi yürekten selamlıyorum. 
İnsanları zorla miting alanına götürmeye çalışanlar, posterlerimizi zorla indirmeye çalışıp sosyal medya üzerinden baskı kurmaya çalışanlar bu fotoğrafa iyi baksınlar, iyi okusunlar. Bunu gördükleri ve gidici olduklarını bildikleri için korkuyorlar. 
1872 ADET KONUT YAPACAĞIZ 
İlk dönemimizde başlattığımız TOKİ çalışmamızı iki, üç ve dördüncü etapla devam ettirip Erbaa’mızı TOKİ’yle buluşturacağız. 
ORGANİZE SANAYİMİZİ GELİŞTİRECEĞİZ
Organize Sanayimiz bizim göz bebeğimiz. Şehrimizin gelişmesi için bir lokomotif. Organize sanayimizin ikinci etabını bitirecek toplamda  2 bin kişiye iş imkanı sağlayacağız. Üçüncü etabın başlaması için bütün altyapısını da biz yapacak toplamda 4 bin kişilik istihdamla gençlerimize iş alanı açacağız. 
BİZ LAF ÜRETMEYECEK İŞ ÜRETECEĞİZ 


Broşürümüze yazdığımız tüm projelerimizi biz yapacağız. Orta ölçekli sanayimizi oluşturacağız. Toplamda 2 yüz üretim tesisi kuracak ve Erbaa’mıza iş imkânı sağlayacağız. Erbaa’mızda üretilen tarım ürünlerini buradan pazarlanmasını sağlayacak ve ürünlerimizi dünyaya açacağız. 
ARAÇ MUAYENE İSTASYONUMUZU AÇACAĞIZ
Aday tanıtım toplantımızda milletvekillerimiz de söz verdi. İlk etapta beş gün boyunca sürekli açık olan gezici istasyonun kurulmasını sağlayacak sonrasında araç muayene istasyonumuzu Erbaa’ya getireceğiz. 
TURİZM ALANINDA CAZİBE MERKEZİ OLACAĞIZ
Özellikle kış aylarında turist alabilmek için insiyatif alacak ve Boğalı Yaylamıza kayak merkezi kuracak ve Erbaa’mızda turizmin gelişmesi için elimizden geleni yapacağız. 
GERÇEK PARK VADİ İKİNCİ ETABI YAPACAĞIZ
Park Vadimizin ikinci etabını ‘Gerçek Park Vadi İkinci Etap’ adı altında düzenleyecek ve daha büyük hale getireceğiz. 
ŞEFFAF BELEDİYECELİK 
Başkaları gibi şeffaflık üzerine cümleler kurarak sonrasında kapalı devre belediyecilik yapmayacağız. İhaleleri açık yapacağız diyenlerin hiçbir ihalesini izlediniz mi? İşçi alımını kurayla yapacağız dediler gençlerimize umut verdiler. Dediler ki sizi belediyede işe alacağız dediler hatta hepsine ilk üçtesiniz sözünü kullandılar. Ev ziyaretlerimizde görüyoruz ki sizlere verilen hiçbir sözün gerçekleşmediğini görüyoruz. Onun için diyoruz ki şeffaf belediyeciliği bizimle görecek. 
YÜREĞİN YETİYORSA BORÇ LİSTESİNİ AS 

ERBAASPOR SON MAÇINDA GALİP GELMEYİ BAŞARDI GÖZLER PLAY-OFF TURUNDA ERBAASPOR SON MAÇINDA GALİP GELMEYİ BAŞARDI GÖZLER PLAY-OFF TURUNDA


Gelir gelmez borç listesi astılar ve o liste hepimizin hafızasında bugünlerde de sosyal medyada da sürekli dönüyor. Şeffaflık deyince her ay asacaklarını zannettik. Billboardlara baktık kendi resimlerinden başka bir şey göremedik. Buradan davet ediyorum. 
Belediye binasının ön cephesini kullanabilirsiniz, yetmezse arka tarafını kullanabilirsiniz. Yetmezse binanın sağ ve sol cephelerini de kullanabilirsin. Şimdi buradan sesleniyorum: Gücün ve yüreğin yetiyorsa şu listeyi as ta görelim. Şu borç listesini Erbaa halkına açıkla. Biz borcun ne kadar olacağını biliyoruz. Çık ve açıkla. 
Çünkü o borcu da biz ödeyeceğiz.” Şeklinde konuştu. 
Miting bittikten sonra binlerce kişiyle parti binasına yürüyen kalabalığın coşkusuna evlerinden vatandaşlarda eşlik ettiler. 
Mitinglerin iki günde bir devam edeceği bildirildi.

Muhabir: Murat Berber Kelkit Gazetesi (Özel)