Parti Erbaa Belediye Başkan Adayı Ömer Çetin Ertuğrul Gazi mahallesinde binlerde Erbaalı ’ya hitap etti. Çetin’in mitingine Ak Parti Tokat Milletvekili Mustafa Arslan ve parti yetkilileri de eşlik etti.

Program saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Kuran-ı Kerim tilaveti okundu. Daha sonra AK Parti Tokat Milletvekili Mustafa Arslan selamla konuşması yaptı.

Milletvekili Arslan’nın konuşmasından sonra kürsüye çıkan AK Parti Belediye Başkan adayı Ömer Çetin günün anlam ve önemine değindi. 
Çetin Konuşmasında “Bugün 18 Mart Çanakkale Şehitlerimizi anma günü bu vesile ile bütün Şehitlerimize rahmet diliyor, Gazilerimize sağlıklı sıhhatli nice yıllar diliyoruz. Şuan burada bizi dinliyorsanız, ülkemizde rahat yaşıyorsak. Bunu hem Şehitlerimize hem de Gazilerimize o yönüyle şehitlerimizin ruhuna bir Fatiha okuyalım. Çanakkale nedir biliyor musunuz. Yahya çavuşların kahramanlaştığı yerdir. Koca Seyit’in sadece top mermisini değil bir milletin kaderini sırtlandığı yerdir.
57’inci alaydır, kınalı Mehmet’tir. Cefakâr milletimizdir. Ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum diyerek. Bağımsızlık aşkını perçinleyen Mustafa Kemal’dir. Çelik ile imanın mücadelesidir. Bir ulusun bağımsızlık mücadelesini sonsuza dek yazılı, destansı hikâyesidir. Bu büyük zaferin bize öğrettiklerini unutmayarak, milletimizin birlik ve beraberlik içinde daha güçlü yarınlar inşa etmesi dileğiyle tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Zaferimizi bir kez daha gururla kutluyoruz. Çanakkale 250 bin kişinin şehit olduğu yer, 1 metrekareye 6 bin merminin düştüğü yer, havada mermilerin çarpıştığı yer, Çanakkale yedi düvele karşı Türk’ün mücadele ettiği gücünü, kuvvetini, kudretini bütün dünyaya ilan ettiği yerdir.”dedi 

“31 MART’A DOĞRU HEP BİRLİKTE ZAFERE YÜRÜYORUZ”

Bomba Düzeneği Kurup 5’İ Asker 2 Sivilin Yaralandığı Davada Şüpheli 2 Kişi Tutuklandı Bomba Düzeneği Kurup 5’İ Asker 2 Sivilin Yaralandığı Davada Şüpheli 2 Kişi Tutuklandı

Çetin konuşmasına “Çok kıymetli Erbaalı hemşehrilerimiz, çok değerli hanımefendiler, beyefendiler, annelerim, bacılarım, dedelerim, ninelerim her gün büyüyerek, güçlenerek, çoğalarak zafere doğru yürüyoruz. Bu tablo gösteriyor ki, bu meydan gösteriyor ki 31 Mart’a doğru hep birlikte zafere yürüyoruz.
Her mitingimizde farklı simalar, farklı renkler, farklı kişiler her toplantımızda farklı insanlarla bir araya geliyoruz. Farklı ideolojilere ve görüşlere sahip olan vatandaşlarımızla bir araya geliyor onlarla sohbet ediyoruz. Öyle görünüyor ki Erbaa haklı 31 Mart’a bizim etrafımızda kenetlenmiş ve Erbaa ittifakını oluşturmuş. İşte Erbaa ittifakını merak edenler buraya baksınlar. Erbaa ittifakı kenetlemiş 
 burada Ertuğrul Gazi Mahallesinde bizlerin yanında. 
Peki bu kendiliğinden oluşan bir birliktelik mi hayır. Elhamdülillah 27 yıldır, Erbaa’da milletimizin çocuklarına hizmet veriyoruz. Hiçbir kimseyi ötekileştirmedik, farklılaştırmadık. Herkese gönlümüzde yer açtık. Herkesin gönlüne girdik. İşte bu tablo onun ürünüdür. Geçmişte nasıl herkese kendimizde yer açmışsak, nasıl herkesi kucaklamışsak, 31 Mart’tan sonra belediye başkanı seçildikten sonra, yine Erbaa’nın tüm renklerini, tüm insanlarını, tüm hayata farklı bakan kesimini kucaklayacak Erbaa’yı hep birlikte yöneteceğiz. 

Ne diyordu Mevlana “Kardeşim sen düşünceden ibaretsin geriye kalan et ve kemiksin diken düşünür, dikenlik olursun,  gül düşünür gül bahçesi olursun” biz bundan önceki hikayemizde hep bulunduğumuz yeri gül bahçesine döndürme gayretinde hareket ettik. Bundan sonra rabbim nasip ettiğinde Erbaa’yı de gül bahçesine döndüreceğiz. Bunu da sizlerle birlikte yapacağız inşallah. Eğer göreve geldiğimizde insanları ötekileştireceksek, eğer göreve geldiğimizde insanları farklılaştırırsak, kin kusacak, nefret tohumu atacaksak, kendi alanımızda dahi insanlara farklı bakacaksak, kaldırımda yürürken karşılaştığımızda birbirimize yüz çevireceksek bir davranış gerçekleştireceksek ne rabbim bize belediye başkanı olmayı nede size bizim için oy vermeyi nasip etsin.


1400 yıldır İslam’ın bayraktarlığı yapmış bu milleti Anadolu’dan çıkarmak için her türlü oyunu sergilediler. Buna rağmen bu millet kendi içinde olan kolu dışarı çıkardı. Bizi Anadolu’dan çıkarmak isteyenleri yaktı, yıktı ve kesti bu uğurda milyonlarca şehit verdik. Bu şehitler bize bu toprakları emanet etti. Üzerinde yürüdüğümüz topraklarda şehit kanı var bu topraklar bizlere yeniden imar etmek, yeniden inşa etmek için emanet edildi. Bizler 31 Mart’tan sonra bu toprakları yeniden imar etmek için, yeniden inşa etmek için bu şehri yaşanabilir bir şehir haline getirmek için, alt yapısıyla, üst yapısıyla bilimiyle, sanatıyla, ekonomisiyle, turizmiyle  en önemlisi trafik problemini çözmesiyle, istihdam alanı oluşturmasıyla bu şehri hep birlikte yeniden inşa edecek ve yeniden kalkındıracağız. Dolayısıyla her alanda projelerimiz var kitapçıklarımız göründüğü gibi hazırlandı. 49 projemiz var bu projeleri 5 yıl içerisinde tek tek gerçekleştireceğiz. Tarımdan, ulaşıma, bilimden sanata, ekonomiden turizme, gençlerimizden kadınlarımıza, özelde toplumun tüm kademesine dokunacak projelerimiz var bu projelerimizi genel merkezin katkılarıyla bir yönüyle projelerimizle bir önüyle yerel imkânlarımızla başaracak ve 5 yıl sonra huzurunuza bu projeleri tamamını gerçekleştirmenin rahatlığıyla geleceğiz.” ifadelerine yer verdi.


Programın sonunda 150 metre uzunluğunda açılan dev Türk Bayrağı ile miting alanından parti binasına kadar “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez” slogonları atan binlerce insan AK  Parti ilçe binasına kadar yürüdü.

Muhabir: Murat Berber Kelkit Gazetesi (Özel)