Her gecen gün temposunu artırmakla beraber onu yalnız bırakmayan halk kitlelerinin giderek daha fazla arttığı gözlenen Çetin’i yağmura rağmen binlerce Erbaalı dinledi. Konuşması sık sık coşkulu kalabalık tarafından kesilen Çetin’in saha ve psikolojik üstünlüğü son günlerde ele geçirdiği gözlemleniyor.  
Konuşmasında, Erbaa İttifakı’nın açılımı yapan Çetin; “Biliyoruz ki balkonlarından izleyen, dinleyen bayrakları farklı olsa da flamaları farklı olsa da gönülleri bizimle olan çok değerli misafirlerimiz…” diyerek başladığı konuşmasının satır başları şu şekilde: 
DERDİMİZ ERBAA OLDUĞU İÇİN BİR ARAYA GELDİK 


Derdimiz, sevdamız Erbaa amacımız Erbaa’ya hizmet onun için bir araya geldik. Bugün mahallemizi karış karış gezdik bize kapılarını ve gönüllerini açan mahallemize teşekkür ediyoruz iyi ki varlar. Mitinglerden sonra ziyaretlerimize devam ediyoruz. Görev yaptığımız sürece hiç kimseyi farklı görmedik hep gönlümüzde onlara yer açtık ve bugün bu birikimle sizlerin huzuruna çıktık. 
ERBAA İTTİFAKI BU İŞİ BAŞARACAK 
Bakıyorum etrafımızda farklı düşünceye sahip, farklı hayat felsefesine sahip arkadaşlarımız var. Onlar her akşam bizleri çağırıyor onlarla toplantılar yapıyor, onlarla birlikte Erbaa’yı geleceğe nasıl hazırlarız diye planlar yapıyoruz. Onun için burada toplama insanlar yok gönül birliği etmiş insanlar bir araya geldiği için burada Erbaa İttifakı’nı görüyorsunuz. 
Çünkü Erbaa biliyor ve diyor ki; Ömer Hoca adaletiyle yönetecek. 
KENDİ PERSONELİNE ZULMEDENLER İYİ DİNLESİN 
Kendi çalıştırdığı insanları bile ötekileştirmeye çalışanlar, sürekli başka yerlere göndererek görev değişikliği yapmaya çalışanlar etrafta huzurdan bahsetmesinler. Eğer huzuru görmek istiyorlarsa gelsin basınlar huzur burada. 
Amacımız Erbaa’da doğan insanların Erbaa’da doymasını sağlamak. 
1872 KONUTU HIZLI BİR ŞEKİLDE YAPACAĞIZ 


Bir yandan istihdam seferberliğimizi artırırken bir yandan da bu artmaya paralel olarak şimdi bile en büyük sorunlarımızdan biri olan konut sorununu ilk etapta çözeceğiz. Anayasa Komisyon Başkanımız burada Aday tanıtım toplantısında aldığımız sözlerden biri olan konut sorunun hızlıca çözmek için seferberlik ruhuyla hareket edeceğiz. 
KESER DE BİZDEN ÇİVİ DE 
Biz göreve geldiğimizde Toki’nin iki, üç ve dördüncü etabını başlatmakla kalmayıp Kiptaş örneğinde olduğu gibi belediye iştirakiyle kuracağımız şirketle belediye de elini taşın altına koyacak ve Ertaş adı altında kuracağımız şirketle ucuz konut yapacağız. 
İnsanlarımızın kendi evini yapması noktasında önündeki tüm engelleri kaldıracağız. Sokak sokak mahalle mahalle dolanarak yalan üretenler ve Ömer Hoca gelince inşaatlar duracak diyenler iyi dinlesin. Buradan güçlü bir sesle altını çiziyorum; biz göreve geldiğimizde yedi yirmidört keser sesi susmayacak. Bunu da anlamazlarsa diyelim ki; Keser de bizden çivi de!
ARAÇ MUAYENE İSTASYONUNU AÇACAĞIZ

Erbaa'da Bugün (04.05.2024) Vefat Edenler Erbaa'da Bugün (04.05.2024) Vefat Edenler


Bz projelerimizi açıklayana kadar adından bile söz etmedikleri ama biz açıklayınca alelacele projelerinin arasına koyanların bizi takip ve taklit etmesi güzel. Takip edilmek güzeldir ama şunu bilsinler ki onların hayal edemeyeceği işleri biz yaptık ve yine biz yaparız. Onlar bizi takip ve taklit etmeye devam etsinler. 
Araç muayene istasyonunu ilk önce haftada beş gün hizmet verecek şekle getirecek ondan sonra da kalıcı istasyonumuzu açarak halkımızın emrine vereceğiz.” 
Ömer Çetin’in konuşmasından sonra Anayasa Komisyon Başkanı Yusuf Beyazıt halka hitap ederek Ömer Çetin’in verdiği tüm sözlerin bizzat takipçisi olacaklarını söyledi.

Muhabir: Sabriye Er Kelkit Gazetesi (Özel)