Niksar’da Tartıştığı Oğlunu Başına Keserle Vurarak Öldürdü Niksar’da Tartıştığı Oğlunu Başına Keserle Vurarak Öldürdü

Proje Detayları ve Destek Oranları

Niksar İlçe Tarım Müdürü Namık Özdüzgün, proje kapsamında çiftçilere dağıtılan tohumluk yoncanın Bilensoy 80 (Tarım Kredi Tohumculuk A.Ş.) çeşidi olduğunu belirtti. %50 devlet desteğiyle sağlanan tohumlar, kaliteli kaba yem üretimini artırmayı hedefliyor.

📌 Projenin maliyet ve dağıtım bilgileri şu şekilde:

Tohum Bedeli: 140 TL/Kg

Gübre + Katkı Bedeli: 80 TL/Kg

Tahsis Edilen Toplam Tohum: 6.500 Kg

Desteklenen Çiftçi Sayısı: 180

Desteklenen Köy Sayısı: 34

Yonca tohumlarının dağıtımı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Kayıt Sistemi (GKS) ve hayvancılık işletme kaydı esaslarına göre gerçekleştirildi.

Yeni Bitkisel Üretim ve Destekleme Modeli Kapsamında Çiftçilere Ek Destekler

Çiftçilere sağlanan yeni destekleme modeli kapsamında şu ödemeler yapılacak:

✅ Temel Destek Ödemesi: 319 TL/Dekar
✅ Planlı Üretim Desteği: 314 TL/Dekar
✅ Toplam Destek: 634 TL/Dekar

Böylece dekar başına toplamda 1.500 TL destek sağlanacak.

Kaymakam Ekrem Çeçen’den Çiftçilere Mesaj

Niksar Kaymakamı Ekrem Çeçen, törende yaptığı konuşmada çiftçilere hitaben şunları söyledi:

📌 “Çok değerli üreticilerimiz, hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. İnşallah bahar yaklaşıyor, üretime geçiyoruz. Artık ürünlerimizi yavaş yavaş yaza doğru hazırlıyoruz. Kâr da geldi, inşallah sulama sıkıntımız da bu sene olmayacak. Hayırlı ürünler elde edeceğiz.

📌 İlçemizde yonca yetiştiriciliği çok önemli; 18.000 dekara yakın yonca üretimi yapılıyor. Bugün dağıtılan yonca tohumlarının bereketli olmasını diliyorum. Bu projede emeği geçen Tarım İlçe Müdürlüğümüze, İl Özel İdaremize, Sayın Valimize ve milletvekillerimize teşekkür ederiz. Hepinize saygılar sunuyor, hayırlı günler diliyorum.”

Niksar’da Tarımsal Destekler Artarak Devam Edecek

Bölgedeki çiftçilerin daha verimli ve sürdürülebilir tarım yapabilmesi amacıyla yürütülen bu projeler, kaba yem üretimini artırarak hayvancılığa destek sağlamayı hedefliyor. Çiftçilerin yüksek verim alabilmesi için tarımsal desteklerin artarak devam edeceği belirtildi.

Kaynak: Bülten