Niksar Belediyesi, ilçenin tarımsal potansiyelini artırmak ve üreticileri desteklemek amacıyla öncülüğünde kapsamlı bir tarım çalıştayı düzenledi. Bölgenin tarım sektörünün geliştirilmesi için yapılması planlanan çalışmalar, katılımcılar tarafından masaya yatırıldı.

Niksar Belediyesi, ilçede tarımın daha yüksek bir noktaya çıkarılması için önemli bir adım attı. Belediye öncülüğünde gerçekleştirilen tarım çalıştayına, Belediye Başkanı Semih Tepebaşı, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Koyuncu, Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis Üyesi, STK temsilcileri, İlçe Tarım Müdürü ve tarım sektöründe faaliyet gösteren iş insanları ile üreticiler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Semih Tepebaşı, Niksar ve bölgesinin tarımsal potansiyelini vurgulayarak, "Dünyada tarımın merkezi Niksar veya dünyada ismi geçen bir yer olabilir. İklim olarak da biliyorsunuz Kelkit Havzası küresel ısınmadan en son etkilenecek bölgelerden birisi olarak geçiyor, havasıyla, suyuyla toprağıyla. Biz bütün insanlarla bir güç birliği yaparsak riskleri de azaltmış oluruz" dedi.

Merkür Jet Erbaaspor İçin Play-Off Heyecanı Başlıyor Merkür Jet Erbaaspor İçin Play-Off Heyecanı Başlıyor

Bir 2 kişi, haber odası ve yazı görseli olabilirEMİCE Tarım sahibi Mehmet Seyrekoğlu ise Tokat ve ilçelerinde yaptıkları tarımsal çalışmalar hakkında bilgi vererek, "Benim hayalim Niksar Ovasına en az milyarlar buraya yatırılması lazım. Beraber, herkes taşın altına elini koyarsa. Çünkü tarımda süreklilik esastır. Tek başına 20 çeşit üretmek çok zor oluyor. Hem üretim hem pazarlama. Bu bölgede mesela inciri, narı, Trabzon hurması üretilebilir. Meyveler üretilebilir" diye konuştu.

Toplantının ardından, Niksar'da Belediye öncülüğünde bir Tarım Kooperatifi'nin kurulması ve üreticilerin bu kooperatife üye olması fikri de gündeme geldi. 

Muhabir: Murat Berber