Niksar ilçe Müdürlüğünden Tekniker Ali Osman Türker tarafından ceviz budamasında yenilikler uygulamalı olarak anlatıldı. Bahçede bulunan  bir yaştan yedi  yaşa kadar tüm ceviz ağaçları üzerinde şekil ve verim budaması arasındaki uygulamalı şekilde gösterildi.

Cumhurbaşkanlığı Tarafından Yapılan Atamalar Resmi Gazete'de Tokat’a Kimler Atandı? Cumhurbaşkanlığı Tarafından Yapılan Atamalar Resmi Gazete'de Tokat’a Kimler Atandı?

Programa katılan İlçe Tarım ve Orman Müdürü Namık Özdüzgün ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şakir Bolat birer konuşma yaptılar. İlçe Müdürü Namık Özdüzgün yaptığı konuşmada “ Niksar’da ceviz yetiştiriciliği günden güne güzel seviyelere gelmektedir ve ceviz yetiştiriciliğinde verim artışı ve kalite için modern tarım yöntemi ile yeni budama tekniklerinin uygulanması çok önemlidir. Üretimi artırmak için çiftçilerin yanında destekçi olacağız. Yetiştiricilerimizin ürünlerinin bol ve bereketli olmasını diliyorum. Kursun düzenlenmesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne, her zaman bize destek veren ve katılımcılara ikramda bulunan Doğa Dostu Tahsin Çamkerten’e, kursu düzenleyen arkadaşlara ve katılımcılara teşekkür ediyorum.” Dedi

Muhabir: Hüsamettin Akçay Kelkit Gazetesi (Özel)