Niksar ilçesinde, kışı geçiren koyun sürüleri, bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte yaylalara doğru göç etmeye başladı. Renkli sürüler, ilçe merkezinden geçerken büyüleyici manzaralar oluşturdu.

Geleneksel hayvancılığın önemli merkezlerinden biri olan Niksar'da, bahar göçü hareketliliği başladı. Kışı ağıllarda ve ahırlarda geçiren koyun sürüleri, yaz mevsimi yaklaşırken yaylalara doğru yola çıktı.

Niksar'da 104. Yıl 23 Nisan Coşkusu Niksar'da 104. Yıl 23 Nisan Coşkusu

Çobanlar öncülüğünde, yüzlerce koyun ve kuzudan oluşan renkli sürüler, Niksar ilçe merkezinden geçerek yaylalara hareket etti. Şehir merkezindeki Cumhuriyet Caddesi ve diğer sokaklarda ilerleyen koyun sürüleri, büyüleyici görüntüler oluşturdu.

Bahar göçünün bir parçası olan bu ilginç manzara, her yıl tekrarlanan geleneksel bir hadise. Kışlak bölgelerden yaylaklara yönelen çobanlar ve sürüler, ortalama 5-6 ay sürecek yaz dönemini geçirmek üzere yola koyuluyor.

Koyun sürülerinin ilçe sokaklarından geçişi, Niksar halkı ve ziyaretçiler tarafından da ilgiyle izlendi. Niksarlı Mehmet Acar da koyun sürüsünün ilçe merkezinden yaylalara göçünü kayda alarak sosyal medya hesabından, "Bizim Memleket Artık Yayla zamanı /Niksar" diyerek paylaştı.

Muhabir: Murat Berber Kelkit Gazetesi (Özel)