Halkla İlişkiler ve Reklamcılık öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Hıdır Polat tarafından organize edilen buluşma 14 Kasım 2023 tarihinden Niksar Uygulamalı Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Etkinliğe Aster Textile işletmesinin Erbaa Fabrikası Direktörü Tuncay Aydemir, Niksar Uygulamalı Bilimler Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Murat Seyfi, Dr. Öğr. Üyesi Hıdır Polat, Dr. Öğr. Üyesi Fatih Elibol ve Dr. Öğr. Üyesi Fatih Ceylan ile birlikte öğrenciler katıldı. Üniversite-sanayi işbirliğine katkı sunmak amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte Aster Textile Fabrika Direktörü Tuncay Aydemir, öğrencilere tekstil endüstrisinin durumu, kariyer fırsatları hakkında bilgi verirken, belirli konularda geliştirilecek işbirlikleri üzerine bölüm öğretim üyeleri ve öğrencilerle fikir alışverişinde bulundu.

Fabrika Direktörü Aydemir: “Aster Textile Türkiye’nin büyüyen değerlerinden biri ve Tokat için önemli bir istihdam merkezi”

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencilerle buluşan Fabrika Direktörü Aydemir, Aster Textil işletmesinin dünyanın bilinen küresel markalarına ihracat yapan bir işletme olduğunu vurguladı. Genç beyinlerle bir araya gelmenin, onlarla fikir alışverişinde bulunmanın kendileri için çok değerli olduğunu belirten Aydemir, sözlerini şöyle devam ettirdi: “Aster Textile Türkiye’nin büyüyen değerlerinden biri ve Tokat için önemli bir istihdam merkezidir. Timberland, The North Face, Lacoste gibi dünyanın küresel markaları ile işbirliği içerisindeyiz. Aster Textile olarak en büyük lokasyonumuzun Tokat-Erbaa da olduğunun altını çizmek istiyorum. Dolayısıyla Üniversite ile daha yakın işbirlikleri geliştirmek istiyoruz. Eminim ki birbirimize sunacağımız büyük katkılar olacaktır” dedi. Aydemir, davetlerinden ötürü Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörlüğü başta olmak üzere Niksar Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanlığına ve Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğretim üyelerine teşekkür etti.

Etkinliğin organizasyonunu gerçekleştiren Dr. Öğr. Üyesi Hıdır Polat, Türkiye’nin en saygın işletmelerinden biri olan Aster Textile işletmesine misafirperverlik yapmaktan memnuniyet duyduklarını dile getirerek şunları söyledi: “Üniversite-sanayi işbirliğinin ne kadar önemli olduğunun bölüm öğretim üyeleri olarak farkındayız. Bu kapsamda yanı başımızda Türkiye’nin en büyük Tekstil işletmelerinden biri olan Aster Textile ile işbirliği geliştirmek, öğrencilerimizi sektörün öncü kuruluşlarından biri ile buluşturmak gerektiğini düşündük. Aster Textile Fabrika Direktörü Tuncay Bey’le fikrimizi paylaştığımızda, büyük bir heyecanla bu fikri benimsedi. Değerli zamanını ayırarak, Fakültemize geldi, öğrencilerimizle buluştu, sektör hakkında ve kariyer fırsatları hakkında bilgiler verdi. Ve üniversite olarak kendilerine nasıl katkılar sunabileceğimiz üzerine fikir alışverişinde bulunduk. Kendisine bölümümüz adına çok teşekkür ediyorum.”

BALLICA MAĞARASI’NDA BÜYÜK HAZİNE! BALLICA MAĞARASI’NDA BÜYÜK HAZİNE!

Etkinlik sonrasında Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencilerinin Aster Textil için bir kriz iletişim planlaması hazırlaması, sosyal medya yönetimi alanlarında katkı sunacak fikirler geliştirmeleri ve sunmaları yönünde çalışmalar yürütmeleri istendi. Bölüm öğrencileri bu talepleri heyecanla karşıladılar. Kendileri açısından bu tarz etkinliklerin büyük önem taşıdıklarını belirten öğrenciler, işbirliği konularının da edindikleri bilgileri pratikleştirmeleri yönünde değerli olduğunu ifade ettiler.