Başkan Yazıcıoğlu: “Ecdadımızın Mirasına Sahip Çıkıyoruz” Başkan Yazıcıoğlu: “Ecdadımızın Mirasına Sahip Çıkıyoruz”

Niksar’a Nasıl Gidilir?
Niksar’da ulaşım en kullanışlı ve rahat olarak tercih edilebilecek toplu taşıma alternatifinde otobüs yer almaktadır. Niksar merkeze kentin pek çok farklı bölgesinden farklı ulaşım alternatifleri ile erişim sağlanabilmektedir. Niksar merkeze ayrıca, özel araç kullanarak da ulaşım sağlanabilmektedir. Pek çok farklı noktada halk otobüsleri ve minibüs hatları da kullanılabilmektedir.
Niksar Nerede? Karayolu ile Niksar’a Ulaşım
Karayolu ile Amasya-Erzincan Yolu kullanılarak yaklaşık 35 dakikada Erbaa ilçesine ulaşılabilmektedir. Almus ilçesine Tokat Niksar Yolu kullanılarak yaklaşık 53 dakikada, Turhal ilçesine Tokat Amasya Yolu üzerinden yaklaşık 1 saat 24 dakikada ve Tokat Merkez ilçesine de Tokat Niksar Yolu ile 52 dakikada Niksar’dan ulaşım sağlanmaktadır. Aynı şekilde Yozgat Merkez’den ise D-200 Karayolu üzerinden yaklaşık 3 saat 30 dakikada, Amasya Merkez ilçesinden ise Amasya Erzincan Yolu ile 1 saat 53 dakikada ve Sivas Merkez ilçesinden ise D-200 Karayolu ile 2 saat 19 dakikada Niksar’a ulaşım sağlanmaktadır.
Toplu Taşıma ile Niksar’a Ulaşım
Niksar ilçesine şehir içi ulaşımlarda genellikle halk otobüsleri ve terminalden kalkan uzun yol otobüsleri kullanılmaktadır. Niksar’da yaşayanlar genellikle minibüs hatlarını daha aktif kullanmaktadır. Kentte bulunan taksiler de şehir içi ulaşımda bir diğer alternatif olarak tercih edilebilir.
Niksar ilçesinde gün boyu uzun yol otobüsleri hizmet etmektedir. Tokat Merkez’den otobüsler gün boyu farklı ilçe ve mahallere hareket etmektedir.
Niksar İlçesinden Havalimanı’na Ulaşım
Aracınız ile Tokat Niksar Yolu ile yaklaşık olarak 1 saat 4 dakikada Tokat Havalimanı’na ulaşım sağlayabilirsiniz. Ayrıca aracınız ile Erenler Köyü Yolu kullanarak 1 saat 55 dakikada Sivas Nuri Demirağ Havalimanı’na ve D-795 Karayolu ile 2 saat 43 dakikada Samsun Çarşamba Havalimanı’na da ulaşabilirsiniz.
Niksar Nereye Bağlı? Niksar Hangi Bölgemizdedir?
Niksar İlçesi Karadeniz Bölgesinde olan Tokat kentinde yer almaktadır. Niksar farklı kültürel ve geleneksel ögeleri yansıtan bir yerdir. Niksar ilçesinin tarihi oldukça eski dönemlere dayanmaktadır. İlçe geneline baktığımızda yüzey şekillerinin engebeli yapıda olduğu görülmektedir. Niksar ilçesi Karadeniz Bölgesi’nin Orta Karadeniz Bölümü’nde yer alır. İlçede Karadeniz ve İç Anadolu iklimi arasında kalan tipte bir iklim hüküm sürer. Yazları sıcak ve kurak, kışları ise soğuk ve kar yağışlıdır.
Tokat Nerede? Tokat Hangi Bölgemizdedir?
Türkiye’nin Karadeniz Bölgesinde yer alan Tokat kenti, Kuzeyde Ordu ve Samsun; doğuda Giresun; güneyde Sivas ve Yozgat ile batıda Amasya illeriyle komşudur. Topografik olarak eğimlidir ve genellikle dağlarla kaplıdır. Tokat İstanbul arası 791 kilometre, Tokat Ankara arası 367 kilometre, Tokat İzmir arası 964 kilometre ve Tokat Antalya arası 866 kilometredir.

Murat Berber Kelkit Gazetesi (Özel)

Editör: Şaban Konyar