İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alınan yangında can kaybı yaşanmazken, evde maddi hasar oluştu. Polis, şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı. Olay, gece saat 01.30 sıralarında Nevşehir merkeze bağlı 350 Evler Mahallesi Kırçiçeği Sokak'ta meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, üç katlı apartmanın birinci katında yaşayan O.K. ile kardeşi M.K. arasında henüz bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışma, taraflar arasında fiziksel kavgaya dönüştü.
Yaşanan arbede sonrasında O.K., kardeşinden şikayetçi olmak üzere emniyete gitmek için evden ayrıldı. İddiaya göre bu sırada öfkelenen M.K., ağabeyinin yaşadığı daireyi ateşe verdi. Alevlerin kısa sürede evi sarmasının ardından şüpheli olay yerinden uzaklaştı.
Çevredeki vatandaşların yükselen dumanları fark ederek durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirmesi üzerine bölgeye itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri, yangının binanın diğer katlarına sıçramaması için yoğun çaba harcadı. Yaklaşık 30 dakika süren müdahalenin ardından alevler kontrol altına alınarak tamamen söndürüldü. Ekipler, olası yeniden tutuşma riskine karşı binada bir süre soğutma çalışması gerçekleştirdi.
Yangın sırasında binada bulunan vatandaşların güvenli şekilde tahliye edildiği öğrenilirken, olayda herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmadı. Ancak dairede ciddi ölçüde maddi hasar meydana geldiği belirtildi.
Yangının kasıtlı olarak çıkarıldığı iddiası üzerine olay yerinde inceleme yapan polis ekipleri, delil toplama çalışması gerçekleştirdi. Olayın ardından kaçan M.K.'nın yakalanması için kent genelinde çalışma başlatılırken, soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğü bildirildi. Yangının kesin çıkış nedeninin yapılacak teknik incelemenin ardından netlik kazanacağı ifade edildi.




