Denver Nuggets - Miami Heat: 94-89

NBA Final serisi 5'inci maçında Denver Nuggets, sahasında Miami Heat ile karşılaştı. Ball Arena'da oynanan karşılaşmaya iyi başlayan deplasman ekibi ilk periyodu 24-22, ilk yarıyı ise 51-44 önde tamamladı. 3'üncü periyotta daha iyi bir görüntü çizen Nuggets, farkı eritmesine rağmen son periyoda Miami Heat, 71-70 önde girdi. Son dakikaları büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmanın son 1 dakika 30 saniyesinde 6-0'lık seri yakalayan Nuggets, karşılaşmayı 94-89 kazanarak seride durumu 4-1'e getirdi ve şampiyonluğunu ilan etti. Ev sahibi ekipte Nikola Jokic, 28 sayı, 16 ribaund ve 4 asistle oynarken, Heat'te Jimmy Butler'ın 21 sayı, 3 ribaund ve 5 asistlik performansı galibiyet için yeterli olmadı.

İLK FİNALDE İLK ŞAMPİYONLUK

Tarihinde ilk kez NBA Finali'ne yükselen Denver Nuggets, Miami Heat karşısında 4-1 galip gelerek ilk defa şampiyonluk sevinci yaşadı. Batı Konferansı'nda normal sezonu 53 galibiyet 29 mağlubiyetle ilk sırada tamamlayan Nuggets, ilk turda Minnesota Timberwolves'ı 4-1, konferans yarı finalinde Phoenix Suns'ı 4-2, konferans finalinde ise Los Angeles Lakers'ı 4-0 yenerek NBA Finali'ne yükselme başarısı göstermişti.

İyi Hazırlanmış Ve Demokratik Seçim İçin 18 Temmuz İyi Hazırlanmış Ve Demokratik Seçim İçin 18 Temmuz

FİNALİN EN DEĞERLİ OYUNCUSU NIKOLA JOKIC

NBA Finali'nin en değerli oyuncusu Denver Nuggets'tan Nikola Jokic seçildi. 28 yaşındaki oyuncu, final serisinde çıktığı 5 maçta 30.2 sayı, 14.0 ribaund, 7.2 asist ortalamaları yakalayarak bu ödülü kazanma başarısı gösterdi. Tecrübeli oyuncu ayrıca 2002 yılında NBA Finali'nin en değerli oyuncusu seçilen Shaquille O'Neal'ın ardından bu ödülü kazanan ilk pivot oldu. Jokic, play-off boyunca en fazla sayı atan, en fazla ribaund alan ve en fazla asist yapan oyuncu olarak büyük bir başarıya da imza attı.