Erbaa’da doğan Muhammed Ali Uçar ilköğretimini Erbaa’da, lise eğitimini Tokat Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı. Lisans ve yüksek lisans derecelerini Viyana Üniversitesi Siyasal Bilimler Bölümü’nden aldı. Avrupa Birliği ve T.C. Dışişleri Bakanlığı tarafından yürütülen Jean Monnet Bursunu kazanarak Krems an der Donau Üniversitesi’nde (Avusturya) misafir araştırmacı olarak çalıştı. 2016 yılında akademik çalışmalar ve dil eğitimi için Londra’da bulundu. TBMM Dış İlişkiler ve Protokol Başkanlığı ile SETA Avrupa Araştırmaları departmanında staj yaptı. 
TRT World, TRT Deutsch, TRT World Forum, TRT World Research Centre kuruluş süreçlerinde yer aldı. Türkiye, Almanya ve Avusturya’daki farklı üniversitelerde siyasi partiler, siyasal katılım, medya ve yeni medya alanlarında dersler verdi.
TRT World, TRT Deutsch, Daily Sabah, Star, Politics Today, Yeni Şafak English ve Anadolu Ajansı gibi mecralarda analiz ve görüş makaleleri ile röportajları yayınlandı. TRT Haber, TV 24, TVNET gibi televizyon kanallarında programlara katılarak Avrupa Birliği, Türkiye – AB ilişkileri, Almanya, Avusturya iç ve dış siyaseti ve Avrupa’da aşırı sağ gibi konularda demeçler verdi.
2008-2015 yılları arasında Viyana’daki Wonder Derneği’nde farklı birimlerde akademik ve sosyal çalışmalar yürüttü. Avrupa’da yaşayan Türk Toplumunun ve Türk öğrencilerin sorunlarına dair çok sayıda projede aktif rol aldı.
2019-2023 yılları arasında Önder Yönetim Kurulu Üyesi olarak Dış İlişkiler Komisyonu’nda çalışmalar yürüttü. 
Viyana‘da bulunan ve uluslararası konferanslar ve projeler gerçekleştiren düşünce kuruluşu Plus Institute (Austrian Institute for International Research and Development) kurumunun başkanlığını yürüten Uçar siyasal katılım üzerine doktora çalışmalarını sürdürmektedir.
İleri seviyede Almanca ve İngilizce’ye hakim olan Uçar evli ve iki çocuk babasıdır.

Erbaa ve Bölge İlçelerde Bugün (27.04.2024) Nöbetçi Eczaneler Erbaa ve Bölge İlçelerde Bugün (27.04.2024) Nöbetçi Eczaneler

234324werewrwerwet345354324werwew4535