Olay, Karasenir Mahallesi Kavşağı’nda dün saat 19.00 sıralarında yaşandı. Mehmet Caner E. (19) yönetimindeki 15 ADA 229 plakalı motosiklet, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kaldırımda bulunan trafik levhasına çarptı. Kaza anında motosiklette yolcu olarak bulunan 1. sınıf öğrencisi Berk Civil’in sol bacağı levhaya çarpmanın etkisiyle diz altından koptu. Yaklaşık 25 metre ileriye savrulan Civil’e ilk müdahale çevredeki vatandaşlar tarafından yapıldı. Kan kaybını önlemek amacıyla bacağına kemerle turnike uygulandı.

Kopan Bacak Özel Kutuda Taşındı

İhbar üzerine olay yerine sağlık ve emniyet ekipleri sevk edildi. Yaralı sürücü ve Berk Civil, ilk müdahalenin ardından ambulansla Burdur Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Durumu ağır olan Civil, daha ileri tedavi için Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi. Kopan bacağı da olay yerinden özel bir muhafaza kutusu içerisinde sağlık ekipleri tarafından hastaneye taşındı.

Kazanın ardından Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emrah Atay, hastaneye gelerek öğrencinin sağlık durumu hakkında yakınlarından bilgi aldı. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, motosiklet sürücüsünün genel sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

2 Haftalık Trafik Denetimlerinde 37 Binden Fazla Sürücüye Ceza
2 Haftalık Trafik Denetimlerinde 37 Binden Fazla Sürücüye Ceza
İçeriği Görüntüle

Kaynak: DHA