PKK/YPG içerisinde Türkiye, Irak ve Suriye’de pek çok bölgede faaliyet yürüten Haydar Demirel, daha sonra sözde Hol eyaleti genel sorumluluğuna getirildi. Haydar Demirel'i, sözde Haseke eyaleti genel sorumlusu olarak faaliyet yürüttüğü 2020 yılından itibaren MİT takibe aldı. MİT'in saha ajanları, Haydar Demirel'in son olarak sözde Hol eyaleti genel sorumlusu olarak Suriye Tel Hamis’te bulunduğunu tespit etti. Terörist Demirel, PKK/YPG alay sorumlusu ve tabur sorumlusu ile birlikte, örgüt mensuplarına askeri eğitim verirken MİT'in nokta operasyonuyla etkisiz hale getirildi.

Kayıp Olarak Aranan Genç Elleri,  Ayakları Ve Ağzı Bağlı Cesedi Bulundu Kayıp Olarak Aranan Genç Elleri, Ayakları Ve Ağzı Bağlı Cesedi Bulundu

1997-2000 yıllarında Hatay-Amanoslar'da faaliyet yürüttüğü dönemde Hassa İlçe Jandarma Komutanlığı ve Dörtyol İlçe Jandarma Komutanlığı’na yönelik eylemleri gerçekleştiren Haydar Demirel, 2010'da Hakkari Şemdinli’de iki ayrı eylemde yer aldı. 08-09 Mart 2010 tarihinde Şemdinli/Derecik/Olcaytepe üs bölgesi civarında 2 askerin şehit edilmesi, 3 askerin yaralanması ile sonuçlanan eylemin faili olan Haydar Demirel, Hakkari/Şemdinli/Beyyurdu Jandarma Karakol Komutanlığı’na ait üs bölgesine 05 Temmuz 2010 tarihinde gerçekleştirilen eylemde yer alan örgüt mensuplarının da sorumlusuydu.

645f3dee50acca17bc182770

1993 yılında örgüte katılan Haydar Demirel'in 1993-1994 arasında Suriye'de PKK elebaşı Abdullah Öcalan'dan eğitim aldığı belirtildi.