Devletin tüm kurumlarıyla sahaya indiği ilçede, etkilenen köyler ve üretim alanları adım adım takip ediliyor. Erbaa'da etkili olan sağanak yağışların yol açtığı sel felaketinin ardından yaralar hızla sarılıyor. Afetin ilk anından itibaren tam bir koordinasyon içerisinde harekete geçen kamu kurumları; iş makineleri, teknik donanım ve uzman personeliyle bölgedeki ihya çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Fotoğraf açıklaması yok.

Afet Bölgelerinde Yoğun Mesai ve İnceleme

Selden en çok etkilenen noktalarda yürütülen altyapı onarım, temizlik ve iyileştirme faaliyetlerini yakından takip etmek amacıyla Tokat Milletvekilleri Mustafa Arslan ve Cüneyt Aldemir, Erbaa Kaymakamı Remzi Demir ile AK Parti Erbaa İlçe Başkanı Selçuk Barsbay sahaya indi. Heyet, afetten etkilenen kritik öneme sahip;

Tepekışla Köyü,

Kaleköy,

Kızılçubuk Köyü,

Erbaa’da Taşkın Nedeniyle Tahliye Edilen Köyde Son Durum Havadan Görüntülendi
Erbaa’da Taşkın Nedeniyle Tahliye Edilen Köyde Son Durum Havadan Görüntülendi
İçeriği Görüntüle

Çiçek Sera Bölgesi

noktalarını tek tek ziyaret ederek yürütülen çalışmaları yerinde tetkik etti. Bölgede olası yeni taşkınların önüne geçebilmek adına alınan ilave tedbirler değerlendirilirken, afetzede vatandaşların ve üretim alanları zarar gören seracıların talepleri birinci ağızdan dinlendi.

"Devletimiz Tüm İmkanlarıyla Sahada"

Yapılan incelemelerin ardından, bölgedeki koordinasyona ve yürütülen sürece ilişkin milletvekilleri, ilçe kaymakamı ve ilçe başkanından ortak bir kurumsal değerlendirme geldi. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Devletimiz; tüm idari imkanları, teknik donanımı ve nitelikli personeliyle afetin ilk dakikasından itibaren tam bir eşgüdüm içinde sahada vazife icra etmektedir. İnsanımızın mağduriyetlerinin süratle giderilmesi, hayatın hızla normale dönmesi ve olağan akışına dönmesi noktasında yürütülen süreç, tarafımızca en üst düzeyde ve büyük bir hassasiyetle takip edilmektedir."

Milletvekilleri Mustafa Arslan, Cüneyt Aldemir, Kaymakam Remzi Demir ve AK Parti Erbaa İlçe Başkanı Selçuk Barsbay, Erbaa halkının her zaman yanında olduklarını belirterek, bölgede hayatın tamamen normale dönmesi ve altyapının yeniden güçlü hale getirilmesi için ekiplerin koordineli mesaisinin 7/24 esasına göre devam edeceğini vurguladı.

Fotoğraf açıklaması yok.

Kaynak: Bülten