Tokat’ın tarım altyapısına yönelik planlamalar ve çiftçilere sağlanacak destekler, Ankara’da gerçekleştirilen önemli bir görüşmede masaya yatırıldı. AK Parti Tokat Milletvekili Mustafa Arslan, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’yı TBMM’de ziyaret ederek, Tokat’ın tarımsal üretim kapasitesini artırmaya yönelik projeler hakkında bilgi paylaştı.
Görüşmede Sulama ve Üretim Planlaması Öne Çıktı
Ziyaret sırasında kentin sulama yatırımlarının hızlandırılması, modern tarım tekniklerinin yaygınlaştırılması ve üretici taleplerinin karşılanması konularında kapsamlı bir değerlendirme yapıldı.
Milletvekili Arslan, görüşme sonrasında yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Sayın Bakanımızla Tokat’ın tarımsal potansiyelini geliştirmeye yönelik verimli bir istişare gerçekleştirdik. İlimizde devam eden projeleri ele aldık, üreticilerimizin beklentilerini aktardık. Tokat’ta tarımsal kalkınmayı destekleyen adımlarımızı sürdüreceğiz.”
Tokat’ta Yeni Dönem: Sulama Altyapısı Güçleniyor
Tarım alanında son yıllarda önemli yatırımların yapıldığı Tokat’ta, baraj ve gölet projeleriyle birlikte modern sulama sistemlerinin yaygınlaştırılması hedefleniyor.
Milletvekili Arslan’ın Bakan Yumaklı’ya, bölgedeki devam eden çalışmalar hakkında detaylı bilgi sunduğu, özellikle üretim planlaması ve verimliliğin artırılması konularının öncelikli gündem maddeleri arasında yer aldığı öğrenildi.
“Üreticimizin Yanındayız” Mesajı
Ziyaretin ardından sosyal medya hesabından paylaşım yapan Arslan, Tokat’ın tarımsal kalkınmasına ilişkin çalışmaların kararlılıkla süreceğini vurguladı.
“Tokat için üreticimizin yanındayız. Sulama yatırımlarının tamamlanmasıyla üretim kapasitemizi daha da artıracağız,” ifadelerini kullandı.
Arslan, kentin güçlü tarımsal potansiyelini daha etkin kullanmak için Bakanlıkla yakın iş birliği içinde çalışmaların devam edeceğini belirtti.




