Toplandığı dönemde taze tüketilen melocan derin dondurucuda ya da salamura yöntemi ile saklanarak da tüketilebilir. Ordu mutfağı ile ilgili düzenlenen festival gibi etkinliklerde kendine yer bulan melocan kavurması, Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından 11.09.2022 tarihinde tescil ettirilmiş coğrafi işaretli bir üründür.

Erbaa’da Sıcak Havalara Dikkat “Sıcak Hava, Beyin Kanaması Riskini Artırıyor" Erbaa’da Sıcak Havalara Dikkat “Sıcak Hava, Beyin Kanaması Riskini Artırıyor"

Bugün gazetemiz okurları için Esrin Yılmaz Güneş Melocan Kavurması nasıl yapıldığını anlattı. Yılmaz   yapılışı için malzeme listesi ve yapılışını anlattı. Esrin Yılmaz:Melocan Kavurması Tarifi Ait Olduğu İl: Ordu Porsiyon: 4 Kişilik Hazırlama ve Pişirme Süresi: 30 Dakika Malzemeler Miktar Melocan bitkisi 500 gram Kuru soğan 1 adet Sıvı yağ 50 mililitre Tuz 5 gram Yapılışı Melocan bitkisi yıkanarak, yumuşayana kadar kaynayan suda yaklaşık on dakika haşlanır. Haşlama suyunun kararmaması için suya birkaç damla limon sıkılır. Haşlanan melocan bitkisi kaynar sudan çıkarılıp soğuk suya tutularak acı suyunun çıkarılması amacıyla elle iyice sıkılır. İnce kıyılmış soğan pembeleşene kadar yağda kavrulup melocanlar ve tuz eklenerek beş dakika ara ara karıştırılır. Hazırlanan melocan kavurması sıcak olarak servise hazırlanır.Afiyet Olsun” dedi.

Muhabir: Sabriye Er Kelkit Gazetesi (Özel)