Soruşturma kapsamında şüpheliler ile bağlantılı paravan şirketlerin banka hesaplarında, yalnızca 1 gün içerisinde 102 milyon 895 bin 702 TL tutarında şüpheli işlem hacmi tespit edildi. Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.
Soma Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında, Manisa Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Ekipler, yapılan incelemelerde ‘yatırım ve fon dolandırıcılığı’ faaliyetinde bulunduğu değerlendirilen çeteyi teknik ve fiziki takibe aldı.
Bir süre devam eden takip çalışmalarının ardından ekipler, şüphelilerin kimlik ve adreslerini belirledi. Bunun üzerine Manisa’nın merkez olduğu operasyon kapsamında 11 ilde daha eş zamanlı operasyon düzenlendi.
Polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonlar Manisa’nın yanı sıra İstanbul, Sakarya, Mersin, Şırnak, Bitlis, Diyarbakır, Osmaniye, Adana, Van, Ankara ve Antalya’daki belirlenen adreslere yönelik yapıldı.
Farklı illerde aynı anda gerçekleştirilen operasyonlarda toplam 20 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin ikamet ve iş yerlerinde arama yapan ekipler, soruşturma kapsamında incelenmek üzere çok sayıda dijital materyale el koydu.
Soruşturma kapsamında ele geçirilen ve incelenen bilgiler doğrultusunda, şüphelilerin mali hareketlerine ilişkin dikkat çekici bir ayrıntıya ulaşıldı. Yapılan incelemelerde, gözaltına alınan şüpheliler ile şüphelilerle bağlantılı olduğu değerlendirilen paravan şirketlere ait hesaplarda, 1 gün içerisinde toplam 102 milyon 895 bin 702 TL tutarında şüpheli işlem hacmi bulunduğu tespit edildi.
Gözaltına alınan 20 şüphelinin tamamının emniyetteki işlemleri tamamlandı. Şüpheliler, işlemlerinin ardından soruşturma kapsamında adliyeye sevk edildi.
Soruşturmanın, adli merciler tarafından yürütülecek işlemlerle devam ettiği bildirildi.





