Tokat İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından paylaşımda“İlimiz Bitkisel ve Hayvancılık faaliyetlerinde yaptığı projelerle birçok ilimize örnek olmaya devam ediyor. Bu projelerden biri olan seracılık projelerimiz hız kesmeden devam ediyor. Erbaa ilçemizde devam eden proje için Malatya İl Tarım ve Orman Müdürü Tahir Macit ilimize ziyarette bulundu”

Konu İle ilgili olarak Tokat İl Tarım ve Orman Müdürü Vekili Halil İbrahim Sever yaptığı açıklamada "İlimiz Erbaa ilçesinde kesme çiçekçilik üzerine yapılan Seracılık Projemiz % 90 gerçekleşme oranına ulaştı.

Cumhurbaşkanlığı 11. Kalkınma eylem planı kapsamında İlimizde de başlattığımız Seracılık Altyapı Geliştirme Projesinin gerçekleşme oranı % 90'a ulaştı. Erbaa İlçemiz sınırları içerisinde yaklaşık 536.00 dekar kapalı alanda toplam 107 adet serada çiftçilerimiz tarafından kesme çiçek üretime başlandı. Aylık 10 milyon adetin üzerinde üretimle İlimize ve milli ekonomiye yaklaşık 10-11 milyon TL' nin üzerinde katkı sağlamaya başlayan projemizi, hem yerinde görmek hem de proje hakkına teknik bilgi almak amacıyla; Malatya Tarım ve Orman İl Müdürü Sayın Tahir Macit, Yazıhan Belediye Başkanı Sayın Nevzat Öztürk ve Malatya TKDK il Koordinatörü Sayın Murat Tunç İlimize ziyarette bulundular.

Ziyarete gelen heyeti benimle birlikte İl Müdür Yardımcımız Ümit Ok, TKDK İl Koordinatörü Fevzi Çiçek ve Tarımsal Altyapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürü Salih Ateş karşıladı. Projenin ilimiz ve yöre için önemi anlatıldı ve karşılıklı bilgi alışverişinde bulunduk. Şube Müdürümüz Salih Ateş tarafından proje ile ilgili teknik bilgiler verildi. Heyet ile birlikte daha sonra proje sahasına giderek yerinde incelemeler yaptık” ifadeleri kullanıldı.

Tokat için örnek projeler üretmeye devam edeceğiz. Bu projeler ile yetiştiricilerimizin daima yanında olacağız. Yetiştiricilerimizin gelir seviyelerini artırmak ve daha kaliteli sağlıklı sürdürülebilir üretim yapabilmek için elimizden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğiz " dedi.

Tokat'ın Toprağı Depremleri Haber Veriyor: Radon Gazı ve İyonosfer Bağlantısı Tokat'ın Toprağı Depremleri Haber Veriyor: Radon Gazı ve İyonosfer Bağlantısı