Özellikle Karadeniz Bölgesinin iç kısmı ile İç Anadolu Bölgesinin kuzey kesimlerinde sıklıkla bulunan madımak bitkisi, salça, kuru soğan, pastırma gibi malzemelerle karıştırılıp yemek olarak tüketilmektedir. Geçmiş yıllarda sadece köylerde tüketilen madımak bitkisi, günümüzde kent merkezlerindeki pazarlarda da yoğun ilgi görmektedir.

Madımak; ilkbaharda yeşillenen, yeşil yapraklı bir bitkidir. Yeşil yaprakları ile çorbası, yemeği ve böreği yapılmaktadır.

Tokat Depremi Sonrası Uzman İsimden Açıklama! 4 Şehre Dikkat Çekti Tokat Depremi Sonrası Uzman İsimden Açıklama! 4 Şehre Dikkat Çekti

Bugün gazetemiz okurları için Duygu Yaman Madımak Yemeği nasıl yapıldığını anlattı. Yaman; yapılışı için malzeme listesi ve yapılışını anlattı. Duygu Yaman:Madımak Yemeği Tarifi Ait Olduğu İl: Tokat Porsiyon: 4 Kişilik Hazırlama ve Pişirme Süresi: 30 Dakika Malzemeler Miktar Madımak 500 gram Pastırma 100 gram Tereyağı 20 gram Kuru soğan 1 adet Çemen 10 gram Bulgur 50 gram Sarımsak 1 diş Kimyon 3 gram Karabiber 3 gram Kırmızıbiber 3 gram Yapılışı Madımaklar ayıklanıp yıkanarak temizlenir ve ince bir şekilde doğranır. Uygun bir tencerede tereyağı eritilerek ince kıyılmış kuru soğan ve pastırma ilave edilerek kavrulur. Ardından doğranmış madımak katılarak kavurmaya devam edilir. Çemen, bulgur, sarımsak ve baharatlar ilave edilir. Üzerini geçecek kadar su konularak yumuşayıncaya dek pişirilir.Afiyet Olsun” dedi.

Muhabir: Hüsamettin Akçay Kelkit Gazetesi (Özel)