Hamuru daire şeklinde kesip harcı yerleştirdikten sonra altı ya da sekiz büklüm olacak şekilde katlanır ve ağzı kapatılır.

 Tipik olarak bakır tepsilerde pişirilir. Üzerine salçalı sos gezdirilerek kızartılır. İki asrı aşkın  süredir yapılan kuru mantı özellikle Ramazan ayında iftar sofralarında bulunur.

Erbaa’da Sıcak Havalara Dikkat “Sıcak Hava, Beyin Kanaması Riskini Artırıyor" Erbaa’da Sıcak Havalara Dikkat “Sıcak Hava, Beyin Kanaması Riskini Artırıyor"

Çorum kuru mantısı, Çorum Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği tarafından 22.12.2021 tarihinde tescil ettirilmiş coğrafi işaretli bir üründür

Bugün gazetemiz okurları için Burcu Güneş Kuru Mantı  Baklava nasıl yapıldığını anlattı. Güneş  Kuru Mantı yapılışı için malzeme listesi ve yapılışını anlattı. Burcu Güneş: Kuru Mantı Tarifi Ait Olduğu İl: Çorum Porsiyon: 4 Kişilik Hazırlama ve Pişirme Süresi: 150 Dakika Malzemeler Miktar Buğday unu 500 gram Yumurta 1 adet Tuz 10 gram Su 200 mililitre Kuru soğan 1 adet Dana Kıyma 125 gram Karabiber 2 gram Kırmızı pul biber 2 gram Yapılışı Kıyma ve soğan karabiber, tuz ve pul biber ilavesiyle kavrulur. Su, un, tuz ve yumurta yoğrularak sert bir hamur elde edilir. Hamur bezelere ayrılarak bir saat dinlenmeye bırakılır. Dinlenen hamur bezeleri bir miktar un serpiştirilerek oklava ile bir mm incelikte olacak şekilde açılıp beş santimetre çapında kesilir. Daire şeklinde kesilen hamurlar üzerine kıymalı karışım konularak ortası boşluk olacak şekilde bükülür. Tereyağı ile yaplanan tepsiye mantılar bükülen kısımları aşağıda kalacak şekilde dizilir. Hazırlanan tepsi kısık ateş üzerinde ağır ağır döndürülerek yaklaşık otuz dakika kızartılır. Ardından bükülmüş kısımları yukarıda olacak şekilde daha geniş bir tepsiye konularak aynı şekilde on beş dakika daha kızartılır. Kızaran mantının üzerine tereyağı, salça, tuz ve kemik suyundan oluşan karışım dökülürek on dakika daha pişirilir. Aynı şekilde bir miktar daha karışım dökülerek beş dakika daha pişirilir. Afiyet Olsun” dedi.

Muhabir: Sabriye Er Kelkit Gazetesi (Özel)