Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir vatandaşın kripto yatırım sitesi üzerinden dolandırıldığı ihbarı üzerine çalışma başlattı. Yapılan incelemede, örgütün liderliğini Nevşehir’de Fen Bilgisi Öğretmenliği öğrencisi B.D.’nin yaptığı ve 19 ildeki 200 kişiyi sahte kripto yatırım sitesi ile Telegram üzerinden sahte ürün satarak dolandırdığı ortaya çıktı.
Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla Nevşehir, İstanbul, Ankara, Bursa, Antalya, Kayseri, Konya, Aksaray, Adana, İzmir, Bingöl, Hakkari, Van, Çanakkale, Gaziantep, Siirt, Osmaniye, Hatay ve Zonguldak’taki belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi ve 39 kişi gözaltına alındı.
Adreslerde yapılan aramalarda, suçtan elde edilen gelirle alınan iki otomobile ve şüphelilere ait banka ile kripto hesaplarına el konuldu. Nevşehir’e getirilen şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Öte yandan, örgütün dolandırıcılıktan elde ettiği parayı kripto borsalarına aktararak ve soğuk cüzdanlar arasında transfer yaparak izini kaybettirmeye çalıştığı, örgüt elebaşı B.D.’nin ise elde edilen gelirle Nevşehir’de lüks bir yaşam sürdüğü belirlendi.




