Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nde Her 9 Öğrenciden Biri Yabancı Uyruklu Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nde Her 9 Öğrenciden Biri Yabancı Uyruklu

İstanbul'dan Hakkari'nin sınır köylerine gelen gönüllüler, hayırseverlerin de maddi manevi desteği ile aldıkları oyuncakları çocuklara ulaştırmak için köy köy gezerek çocukların yüzlerinde tebessüm oluşturuyor.

Gönüllüler, Yüksekova’ bağlı Armutdüzü köyünde çocuklara oyuncak verip, meyve suyu ve çikolata dağıtarak çocukların mutluluğa mutluluk katıyorlar.

Şimdiye kadar 90 bin çocuğa bot, mont ve oyuncak yardımında bulunduklarını ifade eden Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Nurten Yetişir Şahbal,yapmış olduğu açıklamalarda: “ "İstanbul'dan yola çıktık, Türkiye'deki bütün illerimizin köylerini dolaşıyoruz. Şu an Hakkari'nin Yüksekova ilçesine geldik. Burada ki çocuklar ile bir olmaya geldik. Kırsal köylerimizde hiç oyuncağı olmayan, abur cuburu çok fazla görmeyen çocuklarımız var. İçin elimizden ne geliyorsa yapıyoruz. Onlar için güzel bir duygu, çok mutluyuz. Bizden yardımlarını esirgemeyen Avrupa Yetim Der'e çok teşekkürlerimizi iletiyoruz. Burada çoğu çocuğumuz ilk defa oyuncak gördü. Onların bu mutluluğunu hissedebiliyoruz. Şu ana kadar 90 bin çocuğumuza ulaştık" ifadelerini kullandı.

Editör: HABER MERKEZİ