Yangın, Kemal Kara adlı vatandaşa ait müstakil bir evde henüz belirlenemeyen bir nedenle başladı.

Evden yükselen yoğun dumanı fark eden çevre sakinleri, durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye Osmaniye Belediyesi’ne bağlı itfaiye ekiplerinin yanı sıra sağlık ve jandarma ekipleri de sevk edildi. Yangın mahalline ulaşan itfaiye ekipleri, alevlerin çevredeki diğer yapılara sıçramaması için hızlı bir şekilde müdahalede bulundu.

Kısa sürede kontrol altına alınarak söndürülen yangın sırasında, yoğun dumandan etkilenen bir itfaiye eri sağlık ekipleri tarafından ambulansta ilk müdahalesi yapılarak tedavi altına alındı. İtfaiye erinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Elektronik Fabrikasında Yangın: Soğutma ve Soruşturma Devam Ediyor
Elektronik Fabrikasında Yangın: Soğutma ve Soruşturma Devam Ediyor
İçeriği Görüntüle

Evde yangının çıktığı sırada kimsenin bulunmaması olası bir can kaybının önüne geçti. Ancak evde ciddi maddi hasar meydana geldiği belirtildi. Yangının çıkış nedeni henüz netlik kazanmazken, olayla ilgili teknik inceleme başlatıldığı bildirildi. İtfaiye ekiplerinin hazırlayacağı rapor doğrultusunda yangının kesin çıkış sebebi belirlenecek.

Yetkililer, vatandaşları özellikle elektrik tesisatları ve ısıtıcı kullanımı konusunda dikkatli olmaları konusunda bir kez daha uyardı.

Kaynak: DHA