BİSSE ERBAA’YA YATIRIM YAPACAK MI? BİSSE ERBAA’YA YATIRIM YAPACAK MI?

Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde (UEZ Sapanca 2024) konuşan Pasifik Holding CEO'su F. Nusret Dur, konut finansmanında çeşitlilik ihtiyacı olduğunu belirtti. Dur, "Daha uzun vadelere, daha az faiz oranları ile kaynağa erişime ihtiyaç var" dedi.

Zirvenin üçüncü paneli "Gayrimenkulün Yarını: Yaşanabilir Kentler ve Mekanlar Planlamak" üzerineydi. 

Panelde; kentsel dönüşüm konusuna dikkat çeken Dur, mevcut faiz oranları ve kısa vadelerin bu sürecin önünde engel teşkil ettiğini vurguladı. Dur, finansmanda çeşitliliğe ihtiyaç duyulduğunu belirterek, uzun vadeli ve düşük faizli kaynaklara erişimin önemini vurguladı.

Ayrıca Dur, yeşil dönüşüm kapsamındaki çevre dostu projelere de ilave fon kaynakları yaratılabileceğini söyledi. Konut üreticilerinin sermaye piyasası araçlarından daha fazla yararlanmasının da önünün açılabileceğini ifade etti.

Özak Global Holding Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık ise Türkiye'de uygulanan finansal iş modelinde konut sahibi olmanın zor göründüğüne dikkat çekti. Akbalık, mortgage sistemi gibi yapısal değişikliklere ihtiyaç olduğunu belirtti.

Akfen Holding Başkanvekili ve CEO'su Selim Akın da insanların yaşam alanlarından beklentilerinin arttığını vurguladı. Servotel Kurucusu, Başkanı ve Yönetici Ortağı Ömer Kemal İsvan ise turizmde de bir dönüşüme ihtiyaç olduğunu ifade etti.

Sonuç olarak, panelde konutta uzun vadeli ve düşük faizli finansmana duyulan ihtiyaca vurgu yapıldı. Ayrıca kentsel dönüşüm ve turizm sektöründe de yapısal değişikliklere ihtiyaç olduğu belirtildi.

Kaynak: DHA