Kazada iki kişi yaralandı. O anlar bir başka aracın kamerasına saniye saniye yansıdı.

Kaza, Nilüfer ilçesine bağlı Ankara Yolu Caddesi üzerinde gerçekleşti. Görgü tanıklarının ifadesine göre, şehir merkezine doğru yüksek hızla ilerleyen ve sık sık şerit değiştirerek “makas atan” bir otomobil sürücüsü, ani manevra sırasında direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kontrolden çıkan otomobil, önünde seyir halinde olan bir hafif ticari araca ve bir otomobile çarparak durabildi.

Çarpışmanın etkisiyle araçlarda bulunan kişilerden ikisi çeşitli yerlerinden yaralandı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine hızla polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar, ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Çekirge Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastane kaynaklarından alınan bilgilere göre, yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Kazaya karışan araçlarda ise maddi hasar meydana geldi. Polis ekipleri, kaza mahallinde incelemelerde bulunurken, olayla ilgili detaylı soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında, kazaya neden olan sürücünün trafik güvenliğini tehlikeye düşürüp düşürmediği, hız sınırlarını aşıp aşmadığı ve alkol ya da uyuşturucu etkisi altında olup olmadığı da araştırılıyor.

Öte yandan kazadan kısa bir süre önce kaydedilen görüntüler, başka bir araç kamerasına yansıdı. Söz konusu görüntülerde, kazaya neden olan otomobilin trafikte tehlikeli şekilde şerit değiştirdiği ve hızla ilerlediği açıkça görülebiliyor. Sürücünün bu tehlikeli davranışı, olası bir faciaya davetiye çıkardı.

Trafik güvenliği uzmanları, özellikle yoğun kent trafiğinde yapılan “makas atma” gibi tehlikeli hareketlerin hem sürücüler hem de diğer yol kullanıcıları için ciddi riskler barındırdığını vurgularken, bu tür ihlallerin daha ağır yaptırımlarla cezalandırılması gerektiğini belirtiyor.

Kamyonetle Hafif Ticari Araç Çarpıştı: 1 Yaralı
Kamyonetle Hafif Ticari Araç Çarpıştı: 1 Yaralı
İçeriği Görüntüle

Kaynak: DHA