Nehir kenarında avlanan amatör balıkçıların fark etmesi üzerine yetkili birimlere haber verildi. İhbar üzerine valilik talimatıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Sivas Belediyesi ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri bölgede araştırma başlattı. Kirliliğin şehir altyapısından Mısmılırmak deresi kolektör hattından Kızılırmak Nehri'ne ulaştığı belirlendi.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ekiplerinin aldığı numunelerde, nehre akan sıvının kalorifer kazanlarında kullanılan fuel-oil yakıt atığı olduğu tespit edildi.
  İki gündür Kızılırmak yüzeyinde kirliliğe neden olan yakıt akışının bugün tamamen kesildiği, görüldü.  Ancak fuel-oil yakıt atığının, hangi noktadan şehir altyapısına ulaştırıldığı tespit edilemedi. Bu yöndeki incelemenin sürdüğü bildirildi.

SİVAS VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA 
Öte yandan Sivas Valiliği Kızılırmak yüzeyinde görülen kirlilikle ilgili açıklama yayımladı. Açıklamada, "Sivas Belediyesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüz ekiplerince bölgede yapılan inceleme sonucu; zift türü atık malzemenin Aksu Parkı devamı olan dereden aktığı, meydana gelen kirliliğin hayatın genel akışını etkilemeyecek şekilde olduğu anlaşılmış olup, ilgili birimlerimizce detaylı inceleme devam etmektedir. İnceleme neticesine göre; kirliliğe sebep olan kişi, kurum ve kuruluşlar hakkında gerekli işlemler tesis edilecektir" denildi.

Tarım Arazileri Dolu Ve Selden Zarar Gördü Tarım Arazileri Dolu Ve Selden Zarar Gördü

d0ad9b16-b5a9-426f-a7f9-b0abf0223da6282d26b8-e09a-4931-88d0-a0193f40d72a