Gaziantep 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda gerçekleştirilen kan bağışı kampanyasının bu yılki sloganı “Kan verelim, spor yapalım, sağlıklı kalalım” olarak belirlendi. Kızılay’ın 25 doktor ve 125 flebotomistin görev yaptığı kan bağışı kampanyasına geçen yıl toplamda 6 bin 317 ünite kan bağışlanırken bu yıl bir günde 5 bin 989 ünite kan bağışı yapılarak bu rakama yaklaşıldığı bildirildi.

Uzmanından Ramazan Sonrası ‘Kademeli Öğün Artırımı’ Tavsiyesi Uzmanından Ramazan Sonrası ‘Kademeli Öğün Artırımı’ Tavsiyesi

“SICAĞA RAĞMEN KAN BAĞIŞLAYAN VATANDAŞLARIMIZLA İFTİHAR EDİYORUZ”

Gaziantep halkının kan bağışı farkındalığında örnek olduğunu belirten Türk Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi Emre Koç, “Şahinbey Belediyesi'nin bu yıl 15’inci kez düzenlediği kan bağışında bugüne kadar yaklaşık 26 bin ünite kan bağışı gerçekleşti. Bu Şahinbey Belediyesi öncülüğünde Gaziantep'in kan bağışına önem verdiğinin göstergesidir. Bugün de sürecek bu organizasyonda Kızılay’ın 25’i doktor olmak üzere 150 sağlık görevlisi vatandaşlarımıza yardımcı oluyor. Şahinbey Belediyemizin ev sahipliğinde bu sıcağa rağmen kan bağışına koşan vatandaşlarımızla iftihar ediyoruz” dedi.

6482f11d50acca14d4eda92b

Kan bağışı kampanyasını yakından takip eden Yönetim Kurulu Üyesi Koç’a Türk Kızılay Kan Hizmetleri Genel Müdürü Saim Kerman da eşlik etti.