Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremler nedeniyle 6 haftadır ara verilen Van'daki ailelerin eylemi, 56'ıncı haftada devam etti. Daha önce Cumhuriyet Caddesi'nde bir araya gelip, yürüyüşe geçen aileler, bu kez HDP il binası önünde toplanıp oturma eylemi yaptı. Ellerinde Türk bayrakları, çocuklarının fotoğrafları ve üzerinde 'Dağları kurtlara, kuşlara bırakın', 'Çocuklarımızı istiyoruz', 'Anneler nöbette', 'Artık yeter, yakamızdan düşün', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Çocuklarımız kimsenin piyonu olmayacak' yazılı dövizleri taşıyan aileler, HDP binasından açılan yüksek sesli müziğe, slogan atarak tepkilerini dile getirdi.

6437df9150acca1c3cb6845e

Milli Boksör Rabi Topuz, Yılan Isırması Sonucu Yoğun Bakıma Alındı Milli Boksör Rabi Topuz, Yılan Isırması Sonucu Yoğun Bakıma Alındı

Eyleme kızı Şeyma için katılan Nazlı Sancar, "Her hafta bir umutla geliyoruz. Kızımı kandırarak dağa götürdüler. Yılladır Şeyma’mın acısını çekiyorum. Bayram geliyor, bayramımız yok. Seyran geliyor, seyranımız yoktur. Bu HDP bizden ne istiyor. Biz burada sadece hakkımız olan evlatlarımızı istiyoruz.

Bu küçücük çocukları dağa gönderiyorlar. İsrail ve ABD'ye asker yapıp, onların eline silah veriyor. Niye kendi çocuklarını göndermiyorlar? Bizim evlatlarımızı versin. Ben her gün kızımın acısıyla yaşıyorum, onun hasretini çekiyorum. Her akşam gözyaşlarıyla uyuyorum" dedi.

6437df9150acca1c3cb6845c