Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesinde, dün sabah saatlerinden itibaren etkili olan yağışla birlikte dereler taştı, seller meydana geldi. Longoz Ormanları'nda ise turistik bölgeye kurulan bungalov evlerin olduğu bölgede sel meydana geldi. Oluşan sel sonrasında ormandaki ağaçlar devrilip sürüklendi, bungalov evlerin bir kısmı sular altında kalıp zarar gördü.

Afet bölgesine AFAD, jandarma, Türk Silahlı Kuvvetleri, Sahil Güvenlik,Özel İdare, karayolları ekipleri sevk edilerek, 310 personel ile 1 uçak ve 2 helikopter, 25 araç ve iş makinesi ile arama çalışmaları başlatıldı. Ekipler çalışmalarda dün 6 kişinin mahsur kaldığı bölgelerden kurtarılırken, 3 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

AFAD Başkanı Okay Memiş, Kırklareli Valisi Birol Ekici de arama faaliyetlerine katıldı. Sabah saatlerinde yapılan aramada bungalov evlerin bulunduğu Sisli Vadi mevkisinde 1 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Selde ölenlerin sayısı 3'e yükselirken, kayıp 3 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.

BAKAN KOCA: DOKTOR VE EŞİ KAYIP

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Kırklareli'deki selde bir doktor ve eşinin de kayıp olduğunu açıkladı. Koca, "Kırklareli'deki sel olayından sonra kendilerinden haber alınamayan arkadaşımız Dr. Selman Bağışlar, eşi ve kayıp bir vatandaşımız için arama ve kurtarma çalışmaları sabah saat 6.45 itibarıyla yoğunlaştırılarak devam etmektedir. Ekipte UMKE Timi ve AFAD görevlisi olmak üzere 310 kişi bulunuyor. Ümit ederiz ki bu yoğun çabanın sonucu üç iyi haber olur" ifadelerini kullandı.

Erbaa Gazze için Ayakta! Erbaa Gazze için Ayakta!

SELİN HASARLARI GÜN YÜZÜNE ÇIKTI

Kırklareli'de meydana gelen selin vurduğu yerlerdeki hasarlar sabah gün aydınlanmaya başlayınca ortaya çıktı. Selin vurduğu ormanda ağaçların kökünden sökülerek sürüklendiği ve devrildiği görüldü. Vatandaşların tatil yapmak için geldiği bungalov evlerin bazılarının yerinden söküldüğü, bazılarının da büyük hasar gördüğü belirtildi. Selde çiftliklerde mahsur kalan hayvanları da kurtaran ekipler, güvenli bölgelere aldı. Ekipler, ormanda kayıp 3 kişiyi bulmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

1 KİŞİNİN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

Kırklareli' de yaşanan sel felaketinde kayıp olan 3 kişiden1' inin daha cansız bedenine ulaşıldı. Ölü sayısının 4' e yükseldiği bölgede kayıp 2 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.

Editör: HABER MERKEZİ