Çocuklar, babalarının evde sürekli şiddet uyguladığını ve kendilerini evden dışladığını ifade etti. B.Ü., “Bizi sürekli evden atıyordu. Bir kere bile babalık yapmadı. Annem hiçbir şey görmeden gitti” derken, O.Ü. ise “Babamdan korkarak büyüdük. Anneme maddi, psikolojik ve fiziki şiddet uyguluyordu” dedi.
Olay, 24 Aralık 2025’te Kilimli ilçesi Şirinköy Çalca Mahallesi’nde meydana geldi. Hasta bir akrabalarını ziyaret eden T.Ü ve annesi Z.A, evlerine dönerken karşılarına eşi Y.Ü çıktı. Ü., otomobilinden aldığı av tüfeğiyle eşine ve kayınvalidesine ateş açtı. Anne ve kızı kanlar içinde yere yığılırken, Ü. olay yerinden kaçtı. T.Ü ve Z.A hayatını kaybetti, Yusuf Ündeş ise kısa süre sonra yakalandı.
Sanık Y.Ü tutuklanarak, hakkında Zonguldak 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı. İlk duruşmada SEGBİS aracılığıyla savunma yapan Ü., olay günü kendini kaybettiğini ve ne yaptığını hatırlamadığını söyledi. Ü., “Eşim ve kayınvalidemi görmek için gittim. Kayınvalidem bana sert sözler söyleyince kendimi kaybettim. Ne yaptığımı hatırlamıyorum” dedi. Tüfeği olaydan dört ay önce internetten aldığını belirten Ü., eşine şiddet uygulamadığını iddia etti.
Duruşmada tanıklar ve çocuklar ifadelerini verdi. Çocuklar, babalarının şiddet uyguladığını ve annelerine karşı kötü davrandığını anlattı. Tanıklar ise olay anında Ü.’in arabadan inmediği gibi doğrudan ateş ettiğini aktardı.
Sanığın kayınpederi H.A, kızının sözlü ve fiziki şiddet gördüğünü, Ü.’in çocuklarına babalık yapmadığını ve aileyi sürekli tehdit ettiğini belirtti. Mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi ve yeni tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.





