Erbaa'nın Pınarbeyli köyü, Canik Dağı'nın güneybatı eteklerinde saklı kalmış gizemli bir hazine. Tokat şehir merkezine 107 km, ilçe merkezine ise 25 km uzaklıkta yer alan Pınarbeyli, doğusunda Günebakan, batısında Çamdibi ve Ayan, kuzeyinde Gümüşalan, güneyinde ise Kelkit Çayı ile çevrili.

Geniş bir ova üzerinde kurulmuş olan Pınarbeyli köyü, bölgenin karasal iklim özelliğini taşıyor. Köyün arazisi 1987 yılında yapılan tapulama çalışmaları sonucunda 6.000 hektar olarak tespit edilmiş. Rakımı 650 metre ile 520 metre arasında değişen köy, Kelkit Çayı'nın kollarının da geçtiği verimli bir bölgede yer alıyor.

Tarım ve hayvancılıkla geçinen köy halkı, başta buğday, tütün ve üzüm bağcılığı olmak üzere çeşitli tarımsal faaliyetlerle geçimlerini sağlıyor. Ufak hayvancılık işleriyle de ilgilenen köylüler, Tokat'ın gizli hazinesi Pınarbeyli'yi ayakta tutuyor.

Fotoğraf açıklaması yok.

Köpeğe Çarpan Motosiklet Sürücüsü Yaralandı Köpek Telef Oldu Köpeğe Çarpan Motosiklet Sürücüsü Yaralandı Köpek Telef Oldu

Doğal güzellikleri, verimli toprakları ve sakin yaşam tarzıyla dikkat çeken Pınarbeyli köyü, Kelkit Vadisi'nin kalbinde gizlenmiş bir inci gibi. Tokat'ın keşfedilmeyi bekleyen köyleri arasında yer alan Pınarbeyli, yöresel lezzetleri ve kültürüyle ziyaretçilerini bekliyor.

Muhabir: Hüsamettin akçay