Genç Kaymakamı Muhammet Güzel, Cumhuriyet Mahallesi’nde tek başına yaşamını sürdüren 97 yaşındaki Neriman Toylan’ı evinde ziyaret ederek iftar sofrasına misafir oldu.
İlçe merkezindeki mütevazı evinde ağırladığı Kaymakam Güzel’i kapıda karşılayan Toylan’ın memnuniyeti gözlerinden okundu. Güzel, yaşlı kadının ellerini öperek Ramazan ayını kutladı ve sağlığıyla ilgili bilgi aldı. Akşam ezanının okunmasıyla birlikte oruçlar açıldı. Kaymakam Güzel ve beraberindekiler, Toylan ile aynı sofrayı paylaşarak iftar yaptı.
İftarın ardından çay eşliğinde samimi bir sohbet gerçekleştirildi. Kaymakam Güzel, Neriman Toylan’ın geçmiş yaşamına dair anılarını dinledi. Ziyaret sırasında yaşlı kadına ait eski fotoğrafların yer aldığı albüm incelendi; geçmiş yıllara dair hatıralar konuşuldu. Duygusal anların yaşandığı buluşmada, Toylan eski günleri anlatırken zaman zaman duygulandı.
Büyüklerin toplumun en kıymetli değerleri arasında yer aldığını vurgulayan Kaymakam Güzel, onların tecrübelerinden faydalanmanın ve hayır dualarını almanın kendileri için önemli olduğunu ifade etti. Ramazan ayının yalnızca oruç tutmak değil; paylaşmak, dayanışmayı artırmak ve gönüllere dokunmak anlamına geldiğini belirten Güzel, devletin her zaman vatandaşının yanında olduğunu söyledi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Neriman Toylan ise kendisini yalnız bırakmayan Kaymakam Güzel ve beraberindekilere teşekkür etti.
Kaymakam Muhammet Güzel’e ziyarette Taha Apak ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Mecit Elüstü de eşlik etti. Gerçekleşen ziyaret, Ramazan ayının manevi atmosferine uygun sıcak ve anlamlı bir buluşma olarak hafızalarda yer aldı.




