Bitkin düşen hayvanlar, itfaiye ekiplerinin titiz çalışmasıyla kurtarılarak yeniden sahibine teslim edildi. Olay, Batman merkeze bağlı Balpınar beldesinde yaşandı. İneklerinin kaybolduğunu fark eden hayvan sahibi, kendi imkânlarıyla yaptığı aramalardan sonuç alamayınca durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbarın ardından bölgeye Batman Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri yönlendirildi. Ekipler, vakit kaybetmeden çevrede geniş çaplı bir arama çalışması başlattı.

Detaylı inceleme ve arama faaliyetleri sonucunda kayıp hayvanlar, kayboldukları noktadan yaklaşık 2 kilometre mesafede bulunan bir menfezin içinde bulundu. Oldukça dar bir alanda sıkıştıkları ve uzun süre burada kaldıkları anlaşılan ineklerin bitkin düştüğü gözlemlendi. Bunun üzerine ekipler, hayvanları bulundukları yerden zarar vermeden çıkarmak için dikkatli bir kurtarma operasyonu planladı.

Kurtarma çalışması sırasında ineklere halatlar bağlandı ve itfaiye aracında bulunan vinç sistemi devreye sokuldu. Ekiplerin koordineli çalışması sayesinde hayvanlar bulundukları sıkışık alandan kontrollü bir şekilde çıkarıldı. Operasyon boyunca hayvanların zarar görmemesi için büyük özen gösterildi.

Kepez’de Ruhsatsız Silah Operasyonu
Kepez’de Ruhsatsız Silah Operasyonu
İçeriği Görüntüle

Menfezden çıkarılan ineklerin genel sağlık durumlarının iyi olduğu belirlendi. Yapılan kontrollerin ardından hayvanlar sahibine teslim edildi. Olay, hem hayvan sahibine hem de çevredeki vatandaşlara büyük bir rahatlama yaşattı.

Kaynak: DHA