Sivas`ta Yıldırım Düşen Samanlık Yandı Sivas`ta Yıldırım Düşen Samanlık Yandı

Domaniç-İnegöl Çevreyolu, Heyelen mevkisinde akşam saatlerinde reklam pankartı asan görevli Mustafa Mert Karabay ve arkadaşları kayalıklarda bir ses duyup baktıklarında mahsur kalan yavru ayıyı fark etti.
Durumu jandarma ve ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ne bildiren Mustafa Mert Karabay ile arkadaşları kendi imkanları ile  yavru ayıyı kayalık alandan çıkartarak yol kenarına indirdi.
Yavru ayının aç olduğunu ve bitkin bir halde olduğunu fark eden Karabay, yanında bulunan krakeri vererek besledi. Bu sırada olay yerine gelen jandarma ekipleri de yavru ayıya elleriyle su içirdi.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Tavşanlı Şefliğine teslim edilen yavru ayı Kütahya Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Barınağına götürüldü.
'PANKARTI ASARKEN SES DUYDUK İLK ÖNCE KÖPEK SANDIK' 
Pankart asarken bir ses duyduk ancak köpek sandıklarını söyleyen Mustafa Mert Karabay, "Pankartı asarken sesi duyduk biz köpek köpek sandık. Yanına doğru gittiğimizde yaralı yavru ayı olduğunu fark ettik. Annesi gelir endişesi ile yanında durmadan pankartı asmaya çıktık. Tekrar baktığımızda orada tek başına yatıyordu. Telefon çeken bir yerden abim Furkan Karabay’a haber verdim o da Domaniç İlçe Jandarma Komutanlığına, Orman Şefliğine ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Tavşanlı Şefliğini arayarak haber verdi” dedi.