Fuarın Türkiye'nin ekonomik potansiyelini artırmadaki rolüne vurgu yapan Aslan, “Bugün burada KASİAD olarak fuarımızın üçüncüsünü yapıyoruz. KASTEXPO, Türkiye'de ve Kastamonu'da iş dünyasının buluşma noktası, iş birlikleri ve kaynaşmanın olduğu bir fuardır" diye konuştu.

‘Heimlich’ Manevrasıyla Ölümden Kurtardı ‘Heimlich’ Manevrasıyla Ölümden Kurtardı

Etkinliğin sosyal sorumluluk boyutu olduğunu aktaran Aslan, "Fuarın gelirleri, eğitime ve öğrencilere destek olan KASİAD Vakfı'na aktarılıyor. Bu sosyal sorumluluk odaklı yaklaşımla, KASTEXPO Fuarı'nın amacı, KASİAD üye firmalarının küresel pazarda rekabet edebilirliğini artırmak ve topluma fayda sağlamak" açıklamasında bulundu.

Ayhan Aslan, KASTEXPO'nun aynı zamanda Kastamonu'nun potansiyelini ve marka değerini güçlendirmeyi hedeflediğini belirterek "KASTEXPO'nun bir diğer amaçlarından birisi de özellikle Kastamonu'daki yerel iş insanlarının da dış pazara açılmasında öncülük etmek. Bu sayede Kastamonu'nun potansiyelini ve marka değerini daha da güçlendireceğimize inanıyoruz. Fuardan elde edilen geliri, ihtiyaç sahibi öğrencilere burs verilmesi amacıyla kullanacağız. Bu sayede, ekonomik imkânsızlıklar nedeniyle eğitimlerine devam etmekte zorluk çeken öğrencilere destek olarak, onların geleceğe daha umutlu bakmalarına bir nebze de olsa katkı sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

KASTEXPO 2023 Fuarı,16 Aralık'a kadar İstanbul Fuar Merkezi üçüncü salonda ziyaretçilere açık olacak. Katılımcılar, sektördeki yenilikleri keşfetme, potansiyel müşterilerle buluşma, iş birlikleri ve ortaklıklar kurma fırsatları yakalama şansına sahip olacak.

Editör: Muhammed Özkan