Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) hazırladığı Cumhurbaşkanı ve 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimleri takvimi kapsamında, gümrük kapılarındaki oy verme işlemi hazırlıkları tamamlandı. Trakya Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Yunanistan'a açılan İpsala ile Pazarkule sınır kapılarına, Bulgaristan'a açılan Kapıkule Sınır Kapısı'na, Kapıkule Gar Kapısı'na, Hamzabeyli ile Dereköy sınır kapılarına giriş ve çıkış olmak üzere toplam 11 sandık konuldu.

Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı olanlar, saat 08.00'den itibaren gümrük ve sınır kapılarında oy vermeye başladı. Kapıkule Gar Kapısı'nda konulan tek sandıkta ise hem ülkeye giriş yapan hem de çıkış yapan vatandaşlar, oy kullandı. Edirne İl Seçim Kurulu da seçmenlerin, sandıkların bulunduğu peronlara rahatça ulaşıp, oylarını kullanmaları için tabela ve afişler hazırladı. Bu sayede ülkeye giriş yapanların sandıklara kolay ulaşmaları sağlandı. Peronlarda giriş işlemlerini tamamlayan vatandaşlar, oylarını kullanıp ülkeye giriş yaptı.

644a168250acca170446b049

KAPIKULE'DE OY KUYRUĞU

Trakya Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Avrupa'nın da en büyük sınır kapılarından biri olan Kapıkule Sınır Kapısı'nda, 90 numaralı perona gelen yurt dışı seçmen kütüğüne bağlı vatandaşlar, oy kullanıyor. Vatandaşlar, oy kullanmak için kuyruklar oluşturdu.

Yüksek Seçim Kurumu, gümrük ve sınır kapılarında oy kullanma işlemlerinin 14 Mayıs saat 17.00'a kadar devam edeceğini duyurdu. Seçimler 2'nci tura kalırsa; oy verme işlemleri, bu kez 20 Mayıs saat 08.00'de başlayıp, 28 Mayıs saat 17.00'de sona erecek.

'VATANDAŞLIK GÖREVİMİZİ YERİNE GETİRİYORUZ'

Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde yaşayıp, yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı kişiler, Türkiye'ye girişte kimlik gösterip, gümrük ve sınır kapılarında oy kullanabiliyor. Kapıkule Sınır Kapısı'nda kurulan 2 sandıkta da oy verme işlemleri sürüyor.

Almanya'dan gelip, Niğde'ye giden Özdoğan Aytekin "Vatandaşlık görevimizi yerine getiriyoruz. Allah, vatanımıza, milletimize hayırlı etsin. Almanya'dan gelip, Niğde'ye gidiyorum. Eşim ile birlikte gidiyoruz. Sınır kapılarında sandık kurulacağını internetten takip ettik. Türkiye Cumhuriyeti kimliği ve pasaportunun yeterli olacağını söylediler. Biz de gelip, oyumuzu kullandık" dedi.

Gülseren Aytekin de "48 yıldır Almanya'dayız, bugün vatandaşlık görevimizi yerine getiriyoruz. Oyumuzu veriyoruz. Memleketimize hayırlı, uğurlu olsun" diye

konuştu.

644a1fe750acca1e74ef46fd

'AYRIŞMADAN, DÖVÜŞMEDEN BİR SEÇİM OLSUN'

Avusturya'dan gelip Trabzon'a giden Mustafa Cora ise "Oyumuzu kullandık, vatandaşlık görevimizi yerine getirdik. İnşallah Allah'tan niyazımız; ülkemiz ve vatandaşlarımız adına güzel bir seçim olması. Ayrışmadan, dövüşmeden güzel bir seçim olsun diliyorum. Sonuçta hepimiz medeni insanlarız. Yolculuğumuzda oy kullanmak tevafuk oldu diyelim. Avusturya Viyana'dan gelip, Trabzon'a kadar gidiyorum. Hem ülkeye geldiğim için hem de vatandaşlık hakkımı kullandığım için heyecanlıyım" ifadelerini kullandı.

80 Yaşındaki Anneannesini Döverek Ağır Yaraladı 80 Yaşındaki Anneannesini Döverek Ağır Yaraladı