Turhal Belediyesinin kendi üretimi olan traverten taşlar ile kaldırım, korkuluk ve bisiklet yolu çalışmalarının tamamlanmasının ardından, seyir terasları yeşil alanlardan oluşan projenin yapımı tamamlanarak coşkulu bir açılışla   Bugün 'Kanal Turhal' hizmete girdi.  Açılış programına Tokat Milletvekili Mustafa Arslan, Tokat AK Parti İl Başkanı Ali Özer , Turhal Belediye Başkanı İlker Bekler, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Ümraniye'de İETT otobüsü iş yerinin bahçesine girdi Ümraniye'de İETT otobüsü iş yerinin bahçesine girdi

Açılış Töreninde konuşan Turhal Belediye Başkanı İlker Bekler Konuşmasında üretim odaklı belediyecilik anlayışıyla ortaya çıkarılan Kanal Turhal projesinin öneminden bahsederek; "Geçen bu dört buçuk yıllık sürede bu güzide her alanda geleceğe daha güçlü şekilde taşımak için ortaya koyduğumuz üretim odaklı belediyecilik anlayışı ile birçoğu ilçemizde ilk olan eserler zincirimize bu açılışla beraber bir yenisini daha ekleyeceğiz inşallah.  Hayata geçirdiğimiz tüm bu projelerin ortak özelliği yıllardır Turhal'da çözülemeyen sorunlara kalıcı çözümler getirmesi ve ilk olmasıdır. Bugün burada açılışını yaptığımız bu projemiz buna en iyi örnektir. Su havzaları tarih boyunca hep hayat kaynağı olmuştur. Suyun bu denli öneme sahip olmasına rağmen maalesef Yeşilırmak'mız asırlardır sürekli ihmal edilmiş ve bu ihmal edilmişliğin ilgisizliğin sonucunda da adeta şehrin çöküntü alanı olmuştur" dedi. 
 

BU PROJE TURHAL BELEDİYESİNİN KENDİ ÖZ KAYNAKLARI İLE YAPILDI

Başkan Bekler Yapılan projenin Turhal için öneminden bahsederek, "Yeşilırmak Havzamızın ıslahı ve çevresel peyzaj düzenlemesinin içiren bu projeyle Yeşilırmak Nehrimiz müftü, Pazar ve Kazım Karabekir mahallelerimiz başta olmak üzere tüm Turhalımıza hayat kaynağı olacaktır. Şehrimize yeni bir vizyon katacağına inandığımız bu projemiz diğer bir özelliği ise peyzaj ve ıslah çalışmalarında kullandığımız travertenlerimizin hem ıslahında hem yürüyüş yollarında ve bu meydanda kullandığımız travertenlerimiz Turhalımızın Turhal Belediyemizin Kendi öz kaynağıdır. Kendi fabrikalarında çıkarmış olduğu ürünlerdir. Projelerimizin üretim temelli öz kaynak finansmanlı ve teknik yönleri ön tarafta olmasına rağmen Bizler için en önemli özelliği Turhal'ımızın hak ve menfaatlerini her şeyden üstün tutmasıdır. Bu yaşamla her kesimden insanımızı yaşamaktan mutluluk duyduğu ve şehrine ait olmaktan dolayı iftihar ettiği bir tuğlalı inşa etmek ve gelecek nesillere aktarmak istiyoruz. Akşamdan sabaha çıkıp açılışını yaptığımız bir proje değil. Yaklaşık üç buçuk yıldır biz bu projeye uğraşıyoruz. Arkamızda hissettiğimiz o dualarınızı lütfen bizden esirgemeyin" diye konuştu. 
 

Konuşmaların ardından Kanal Turhla'ın açılış kurdalesi kesildi.

kanal-turhal-hizmete-acildi_9168_dhaphoto1kanal-turhal-hizmete-acildi_9168_dhaphoto2kanal-turhal-hizmete-acildi_9168_dhaphoto3