Bu operasyon, il genelinde göçmen kaçakçılığına karşı yürütülen mücadele kapsamında gerçekleştirildi.

Operasyonun Detayları

Hatay İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, göçmen kaçakçılığıyla mücadele amacıyla Esenlik Mahallesi'nde bir eve baskın düzenledi. Baskın sırasında evde bulunan kişilerin durumu incelendi ve toplamda 60 kaçak göçmenin tespit edilmesi sağlandı. Ekipler, ayrıca Antakya-Belen Otoyolu'nda şüpheli bir minibüsü durdurdu. Durdurulan minibüste yapılan aramalarda, göçmenlerin kaçışına yardımcı olan organizatörler de tespit edildi.

Gözaltına Alınan Organizatörler

Operasyonda, kaçak göçmenleri organize eden üç kişi, B.İ., İ.E. ve Z.F., gözaltına alındı. Bu kişilerin, göçmenleri Türkiye’ye yasadışı yollarla sokma faaliyetleri yürüttükleri belirlendi. Yapılan işlemlerin ardından organizatörler, adliyeye sevk edildi ve burada tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Can Pazarı: 1 Ölü, 3 Yaralı Can Pazarı: 1 Ölü, 3 Yaralı

Sınır Dışı İşlemleri

Yakalanan kaçak göçmenler, gerekli işlemlerin ardından sınır dışı edilmek üzere ilgili mercilere teslim edildi. Emniyet yetkilileri, bu tür operasyonların kaçak göçmenlik ve insan kaçakçılığı ile mücadelede kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.

Kaynak: DHA