Çocukluk Çağı Obezitesine Karşı Ailelerin Alabileceği Önlemler Çocukluk Çağı Obezitesine Karşı Ailelerin Alabileceği Önlemler

Bu ileri düzey endoskopik yöntem, safra yollarının ve pankreas kanalının direkt olarak görüntülenmesine olanak tanırken, doğru tanı konulmasına yardımcı oluyor.

İEÜ Medical Point Hastanesi Gastroenteroloji Bölümü’nden Doç. Dr. Ferit Çelik, Peroral Kolanjioskopi işlemi hakkında bilgi vererek, "Bu işlem İzmir'deki özel hastaneler arasında ilk kez bizde gerçekleştirildi. Safra yollarındaki darlıkları değerlendirmek ve biyopsi alarak kesin tanıyı koymak, tedavi sürecinde çok önemli bir yer tutuyor" dedi.

Ayşe Nizamoğlu isimli hasta, pankreas kanalı ve safra yollarında yaşadığı darlık şikayetleriyle hastaneye başvurmuştu. Daha önce kronik pankreatit tanısı konmuş olan Nizamoğlu, Peroral Kolanjioskopi sayesinde sağlığına kavuştu. Doç. Dr. Ferit Çelik, "Hastamızın pankreas kanalı ve safra yollarındaki darlıkları ERCP ile inceledik. Daha sonra Peroral Kolanjioskopi ile safra yollarındaki daralma bölgelerini değerlendirip, biyopsi aldık. Bu işlem ile hastamızın ağrılarını ve pankreatit ataklarını engellemeyi amaçladık" şeklinde açıklamada bulundu.

"İzmir’de İlk Kez Yapıldı"

Peroral Kolanjioskopi, ülkemizde sınırlı sayıda hastanede uygulanan bir yöntem. İzmir'deki Medical Point Hastanesi, bu işlemi ilk kez uygulayan özel hastane olarak dikkat çekiyor. Çelik, “ERCP ile safra yollarına girdikten sonra Peroral Kolanjioskopi aletiyle daralma noktalarını inceledik ve iyi huylu daralmalar olduğunu düşündük. Biyopsi aldık ve sonuçları bekliyoruz” dedi.

"Sağlığıma Kavuştum"

2007 yılında kanser tedavisi gören Ayşe Nizamoğlu, tedavi sürecinde safra yollarında sorunlar yaşamaya başlamıştı. İki kez ameliyat edilen Nizamoğlu, son olarak pankreas kanallarındaki darlık için Peroral Kolanjioskopi işlemine alındı. Nizamoğlu, “Kanallarım yıllardır daralıyordu ve stent takılmaya devam ediliyordu. Bu işlemle daralan kanallarım açıldı ve artık sağlığıma kavuştum” diyerek duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kaynak: DHA