Güvenlik güçlerinin yürüttüğü soruşturmada, şüphelilerin örgütün farklı yapılanmaları içerisinde faaliyet gösterdikleri öne sürüldü. Bakanlık tarafından sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, operasyonların Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ve ilgili Cumhuriyet başsavcılıklarının koordinasyonunda gerçekleştirildiği belirtildi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan kişilerin uzun süredir takip edildiği ve örgütsel faaliyetlerine ilişkin çeşitli tespitler yapıldığı kaydedildi.

Bakanlıktan 'Açık Hat' Dolandırıcılıklarına İlişkin Düzenleme
Bakanlıktan 'Açık Hat' Dolandırıcılıklarına İlişkin Düzenleme
İçeriği Görüntüle

Yürütülen soruşturmada şüphelilerin, örgütün güncel yapılanmaları içerisinde yer aldıkları ve özellikle eğitim faaliyetleri ile kadın ve erkek yapılanmalarında aktif rol üstlendikleri iddia edildi. Ayrıca bazı şüphelilerin örgüt içinde sorumlu düzeyde görev aldığı ve faaliyetlerini sürdürdüğü ileri sürüldü.

Güvenlik birimlerinin elde ettiği bilgilere göre, gözaltına alınan kişilerin örgüte finansal destek sağladıkları, çeşitli yöntemlerle maddi kaynak oluşturdukları ve bu kaynakların örgütsel amaçlarla kullanıldığı yönünde bulgulara ulaşıldı. Şüphelilerin ayrıca yurt dışına düzenlenen bazı seyahatlere katıldıkları ve bu gezilerin örgütsel eğitim kampları kapsamında gerçekleştirildiğinin değerlendirildiği belirtildi.

Soruşturma dosyasında yer alan bilgilere göre, bazı zanlıların örgüt mensuplarının kaldığı evlerin kira, iaşe ve diğer temel ihtiyaçlarının karşılanmasına yardımcı oldukları da tespit edildi. Bu faaliyetlerin örgütün yeniden yapılanma ve organizasyon süreçleriyle bağlantılı olduğu iddia edildi.

Operasyon kapsamında çok sayıda adreste arama yapılırken, dijital materyal ve çeşitli dokümanlara da incelenmek üzere el konulduğu öğrenildi. Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

Yetkililer, terör örgütlerine yönelik mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini vurgularken, soruşturmanın genişletilerek sürdürüldüğü ve yeni gelişmelerin kamuoyuyla paylaşılacağı ifade edildi.

Kaynak: DHA