AK Parti İl Başkanı Özer: Masumlar Ölmesin, Daha Fazla Kan Akmasın AK Parti İl Başkanı Özer: Masumlar Ölmesin, Daha Fazla Kan Akmasın

 Başkan Sağol, İl ve İlçe teşkilatlarımızın saha çalışmalarında besicilik yapan vatandaşlarımızın işletmelerini kapatma noktasına geldiklerini her saha çalışmasında üzerine basarak  söylediklerini anlattı.

Geçen yıl çuval bazında 40-45 TL olan kepeğin bugün 80-85 TL olduğunu, 90 - 95 TL olan yemin 170-180 TL olduğunu buna rağmen geçen yıl 37-38 liraya kesilen karkas etin kilosunun bugün 47-48 lira olduğunu söyledi. Başkan Sağol , besi danasının tanesini 7-8 bin liraya işletmesine bağlayan besicinin 200 günlük besi sonucunda yem, kepek,saman, küspe ve veteriner giderleri derken maliyetin hayvan başına 14-15 bin lirayı bulduğunu , bugünkü kesim fiyatlarıyla ancak masrafların karşılanabildiğini ve besicinin kar edemediğine değindi. Döviz kurlarının aşırı yükselmesi nedeniyle ithal karkas et fiyatlarının yerli üretimden daha yüksek olduğunu , bu nedenle de yerli üreticiyi desteklemekten başka çare kalmadı "dedi.

Editör: TE Bilişim