Basın toplantısına, İYİ Parti ilçe başkanı Fatih Sönmez, İYİ Parti Erbaa belediye başkan aday adayı Av. M. Alparslan Demir ve İYİ parti yönetim kurulu üyelerinin katıldı.

Demir, aday adaylığı süreci, yerel seçimlere yönelik yaptığı çalışmalar ve izlediği politikayla ilgili görüş ve çalışmalarını aktardı.

Erbaa Pazarında Sebze Ve Meyve Fiyatları Düşüşte Erbaa Pazarında Sebze Ve Meyve Fiyatları Düşüşte

Alparslan Demir mevcut belediye başkanının sınıfta kaldığını ifade ederek “ ‘Allah nasip eder seçilirsem, yapılan tüm usulsüzlük ve yolsuzlukların hesabını tek tek soracağım. Seçimlerin yaklaşmasıyla beraber seçilmişlerin sene sonu karne dönemi sayılabilecek zaman geldi. Gönül isterdi ki talebemiz derslerini güzel vermiş ve takdirle sınıfı geçmiş olaydı. Fakat bırakın sınıfı geçer not almayı bu zaman diliminde onlarca şüpheli, şaibeli, hukuksuz, kanunsuz bir sürü mevzu var. Tabi biz bunların üzerine sonuna kadar gideceğiz. Halka hizmet Hakka hizmettir ama bunlar ne halka hizmet ettiler ne de Hakkın rızasını tanıdılar.
Toplumda sık sık dile getirilen bir algı var. ‘Parasız seçim olmaz, parayla seçim kazanılır. Toplum tarafından benimsenmiş olan bu algı beraberinde şuna sebebiyet veriyor; hemen hemen hepimizin evinde namuslu, haysiyetli, millete hizmet ete duygusuyla yanıp tutuşan vatan evlatları var. Bunlar işte bu gerekçeden dolayı bir adım öne çıkamıyorlar. Ne zaman böyle düşünseler bu para mevzusu önüne çıkıyor. Ben buna karşı böyle bir cesaret hareketi başlattım. Ve inanıyorum ki partimiz ve tüm Erbaa bu hareketi başlatıp nihayete erdireceğiz. Sonu akıbeti ne olursa olsun bu şerefli duruş bana ömrümün sonuna kadar yetecektir.
Bu adaylık sürecinde bir şeylerin değişmesi lazım dedim. Benim bir kaç aylık evladım var. Şimdi ben; Ne pahasına olursa olsun kazanmalıyım diyerek, onun boğazından geçecek lokmayı kısıp gereksiz bin türlü harcama yapsam. Veya ağababaları bulup abiler edinsem ve seçimi kazansam beş yıl boyunca alacağım maaş benim bunları ödememe yetecek mi? Yetmeyince ne olacak? Ağabeylerimi zengin etmek için elimdeki tüm imkanları kullanmak zorunda kalmayacak mıyım? Artık bu kısır döngünün bitmesi lazım bunu bitirecek olan milletimizdir.
Ne evladımın rızkını harcayacak ne de diğer çocukların, onlara ekmek götürmeye çalışan helal lokma yemiş babalarının rızkına el uzatmayacağım.
Erbaa, herhangi bir grubun, kitlenin veya şahsın keyfi iradesine teslim edilemez, edilmemeli. Ben ve yol arkadaşlarım bu tekele dur diyecek. Bizler zalim değiliz ama bilisin ki mazlum da değiliz. Kendi içinde dahi iç disiplinini sağlayamamış bir belediye karşımızda. Yine delillerle ispatlayabileceğimiz bir sürü yolsuzluğa, adam kayırmacılığa karışmış bir belediye yönetimi söz konusu. İnşallah günü geldiğinde hepsini delilleriyle meydana çıkaracağız.
Mevcut belediye başkanı göreve gelir gelmez belediye binasından aşağı bir borç afişi salladı ki ben bu afişin yanlış asıldığını düşünüyorum. Zira böyle bir afiş asıldığı zaman karşılığında iş yapılmış mı yapılmamış mı bunların da açıklanması lazımdı. Şimdi bugüne geldiğimizde ise 500 milyon lirayı aşan bir borçtan bahsediliyor. Şahsım adına söylemek gerekirse eğer bu afiş asıldıysa her zaman asılmalı ve yapılan işlerde anlatılmalı karşılığı bilinmeliydi. Borç afişini asmakla; ‘Benden bir şey istemeyin…’ demeye getirdiler ama o zaman demezler mi; ‘Kardeşim o zaman buraya neden geldin?’ Tabi her şeyin hesabı hem burada hem de huzuru mahşerde sorulacaktır, ona göre davranmak gerekir" ifadelerine yer verdi.