Beşiktaş'taki İsrail Başkonsolosluğu önünde toplanan yüzlerce kişi, İsrail güçlerinin Mescid-i Aksa'ya yaptığı baskını protesto etti. Ellerinde Türk ve Filistin bayrakları taşıyarak, çeşitli dövizler açan grup, sloganlar attı. Polis gösteri sırasında konsolosluk çevresinde güvenlik önlemi aldı. 

Grup adına açıklama yapan Anadolu Gençlik Derneği İstanbul Şube Başkanı Mehmet Yaroğlu,"Mübarek Ramazan-ı şerif ayını idrak ettiğimiz şu günlerde, kafirler küfrünü, zalimler zalimliğini göstermeye devam ediyor. İslam'ın ilk kıblesi, yeryüzünün ikinci mescidi ve biz Müslümanların üç hareminden birisi olan Mescid-i Aksamız terörist İsrail ve Yahudi işgalciler tarafından düzenlenen baskınlarla, taciz ve tahkir ediliyor. Tüm Müslümanların izzeti çiğnenmeye devam ediliyor. Dün yaşanan hadiselerde, fanatik Yahudiler kendilerince kutsal saydıkları bayramları nedeniyle bizim mescidimiz olan Mescid-i Aksa'ya baskın yapmaya cüret etmişler ve işgalcilere çağrıda bulunmuşlardır. Buna karşılık Filistin direnişinin izzetli Müslümanları, mübarek haremimizi korumak amacıyla Kıble Mescidi'nde sığınmışlardır. Ancak her türlü insani anlayıştan yoksun işgalci siyonistler Müslüman kardeşlerimizin, kadınlarımızın ve çocuklarımızın üzerlerine ses bombaları, göz yaşartıcı gazlar ve kauçuk bombaları atarak müdahale etmek istemiş ve mübarek mescidimizi kirli ayaklarıyla çiğneyerek, Müslüman kardeşlerimizi zorla Mescidi Aksa'dan uzaklaştırmışlardır. 500'den fazla Müslümanı esir eden işgalci İsrail, yüzlerce kardeşimizi darbetmiş ve yaralılara müdahale edilmesini engellemiştir. Mescidi Aksa'nın işgal altında olması, sadece Filistinlilerin bir meselesi değildir. Mescidi Aksa da Kudüs de Filistin toprakları da ümmetin ortak ve ana meselesidir. Kimse bizden işgalci İsrail'in varlığına alışmamızı beklemesin. Yaşanan haksızlık karşısında susmamızı beklemesin" dedi. Protesto gösterisine katılanlar, açıklamanın ardından dağıldı.

642e541550acca16403fee88

FATİH'TE MESCİD-İ AKSA'YA YAPILAN BASKIN PROTESTO EDİLDİ

Fatih Camii'nde toplanan binlerce kişi, İsrail güçlerinin Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskını protesto etti. Sloganlar atan grup, basın bildirisinin ardından dağıldı.

Fatih Camii'nin avlusunda toplanan binlerce kişi, İsrail'in Kudüs'te uyguladığı şiddeti protesto etti. Protesto gösterisine aralarında İHH İnsani Yardım Vakfı'nın da yer aldığı çok sayıda sivil toplum kuruluşu destek verdi. Teravih namazından sonra saat 22.30'da toplanan çok sayıda kişi, İsrail güçlerinin Mescid-i Aksa'da namaz kılan insanlara karşı uyguladığı sert müdahaleye tepki gösterdi. İsrail aleyhine sloganlar atan ve tekbir getiren grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.

642e54a450acca16403fee90

“BU FELAKETE SON VERİLMESİ GEREKMEKTEDİR"

İHH Genel Başkanı Muhammed Cihat Çelik, “Siyonistler Kudüs'e saldırıyorlar, Müslümanları öldürüyorlar, kadın ve çocukları yaralıyorlar. Kudüs'ün sokaklarında ve Mescid-i Aksa'da sivillere kurşun sıkıp, kutsallarımıza el uzatıyorlar. İsrail'in Kudüs'ü Yahudileştirme planıyla Mescid-i Aksa'ya yaptığı saldırılar tamamen yasa dışıdır. İsrail, sistematik şekilde Filistinlileri bölgeden uzaklaştırarak, burada bir Yahudi mabedi inşa etmek istemektedir. Sistematik saldırılar, İsrail'in geçmişten gelen politikalarının bir parçasıdır. Bu felakete son verilmesi gerekmektedir. İsrail, Mescid-i Aksa'ya baskın yapmasının ardından orada ibadet halinde bulunan Filistinli kadınlara yönelik büyük bir saldırıda bulundu. Bu hunharca saldırı, İsrail'in bölgeye uygulamış olduğu sistematik bir saldırıdır ve Filistinli tüm kesimlerin hedef alındığının açık bir göstergesidir" dedi.

642e54a450acca16403fee92

Bakanlıktan 'Tarım Orman Ve İnsan Fotoğraf Yarışması' Bakanlıktan 'Tarım Orman Ve İnsan Fotoğraf Yarışması'

İSRAİL'İN MESCİD-İ AKSA'YA YÖNELİK SALDIRILARI ANKARA'DA PROTESTO EDİLDİ

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya sahur vakti yaptığı baskın ve 400'ü aşkın Filistinlinin gözaltına alınmasına tepki gösteren yaklaşık 200 kişilik grup, İsrail'in Ankara Büyükelçiliği konutu önünde toplanarak protesto gösterisi düzenledi.

Ankara'nın Çankaya ilçesinde bulunan İsrail Büyükelçiliği konutu önünde toplanan sivil toplum kuruluşları temsilcilerinden oluşan grup, ABD ve İsrail aleyhinde slogan attı. Ellerinde Türk ve Filistin bayrakları taşıyan yaklaşık 200 kişiden oluşan grup, slogan ve dövizlerle İsrail'i protesto etti. Anadolu Gençlik Derneği, Milli Gençlik Vakfı (MGV) Ankara Şube Başkanı Mustafa Koyuncu, grup adına basın açıklaması yaptı. Her ramazan ayında Mescid-i Aksa'ya saldırı düzenlendiğini ifade eden Koyuncu, "Mescid-i Aksa ümmetin göz bebeğidir. İlk kıblegahımız Mescid-i Aksa, uluslararası camiada meşruiyeti olan ve devlet olarak tanınan, fakat gerçekte bir terör örgütü olan İsrail'in saldırılarıyla, entrikalarıyla işgal altındadır. Tüm kalbimizle şuna inanıyoruz ki Kudüs Müslümanların en çetin imtihanıdır" dedi.

Mescid-i Aksa'nın işgal altına olmasının sadece Filistinlilerin bir meselesi olmadığını belirten Koyuncu, "Mescid-i Aksa da Kudüs de Filistin toprakları da tüm ümmetin meselesidir. Filistin'e, İslam coğrafyasının tam kalbine bir hançer gibi saplanan İsrail, bölgede yaşanan kaosun, terör olaylarının, iç savaşların ve işgallerin yegane sebebidir. Biz biliyoruz ki bugün Siyonizmin her türlü fesadı yeryüzüne yayabiliyor oluşu onların gücünden değil Müslümanların parçalanmışlığından kaynaklanmaktadır. Evet, terör örgütü İsrail'in Kudüs'ten ve işgal ettiği topraklardan sökülüp atılacağı günler çok yakındır" ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından bir süre slogan atıp tekbir getiren grup, Filistin haklı için edilen duanın ardından olaysız dağıldı.