İstanbul'da 16 yaşındayken işçi olarak çalışmaya başlayan 56 yaşındaki Ramazan Er, 2005 yılında  Erbaa’da kurduğu küçük atölyeyi  450 kişinin çalıştığı fabrikaya dönüştürdü. Parke ve altyapı malzemeleri üreten fabrikanın sahibi Er, Tokat'ta 6 yıl üst üste vergi rekortmeni oldu.

Erbaa'da yaşayan Ramazan Er, 1997 yılında kardeşleriyle birlikte gittiği İstanbul’da parke ve bordür taşı üreten fabrikada çalışmaya başladı. Yıllarca işçi olarak çalışan Er, 2005 yılında İstanbul’da çalışarak, biriktirdiği parayla memleketi Erbaa’da parke taşı ve altyapı malzemeleri üreten atölye açtı.

Atölyenin başına kardeşi Orhan Er’i geçiren Er, 3 yıl daha İstanbul’da çalıştı. Daha sonra memleketine dönerek, atölyesinin başına geçti. Er, yıllar içinde yaptığı yatırımlarla küçük atölyesini 450 kişinin çalıştığı fabrikaya dönüştürdü. Tokat,Samsun, Amasya, Çorum, Erzincan, Sivas,  ve Sinop illerine iş yapmaya başlayan firma sahibi, 6 sene üst üste Tokat’ta gelir vergisi rekortmeni oldu. Er, firma bünyesinde taş ocağı ile şehir mobilyaları gibi üst yapı malzeme üretimi yapan bir fabrika daha açarak, 2018 yılında faaliyete başlattı. Firmanın yatırımı yaklaşık 300 milyon liraya ulaştı.

‘’Başarının En Önemli Kuralı, İşi İyi Bilmek ‘’

Erbaa’da Narince Asma Yaprağı Hasadı Başladı Erbaa’da Narince Asma Yaprağı Hasadı Başladı

Gazetemize özel açıklamalarda bulunan İş İnsanı Ramazan Er, yaptığı işe kendi birikimiyle küçük bir yatırımla başladığını anlatan Ramzan Er, şunları söyledi:

''İstanbul’da yine bu sektörde hizmet veren değişik firmalarda çalışmaya başladık. Yani bu işin çekirdeğinden başladık. İşçilik hayatımız, uzun yıllar devam etti. Kardeşlerimle amca çocuklarıyla birlikte 2005 yılına kadar işçilik hizmetimiz devam etti. Bu süre içerisinde bu işte kendimizi yeterince yetiştirdik. O dönemlerde küçük bir birikimimiz oldu. Kendi memleketimizde küçük de olsa bir başlangıç yapmak istedik. Hem Erbaa’da hem Tokat’ta hem de bölgede böyle bir ihtiyacın olduğunu fark ettik hem de Erbaa'mızda yeni bir işletme alanı kurulsun istedik. Bunu zaten büyük şehirlerde yeterince yapan var. Anadolu'da kendi bölgemizde faydalı olmak için böyle bir işletmeyi 2005 yılında Erbaa'da faaliyete başlattık. Şimdi 450 çalışanımız var. Ciddi bir azim gösterdik. İşi de iyi biliyorduk; çünkü çekirdeğinde yetiştik. Başarının en önemli kuralı, işi iyi bilmek, işinde en iyisi olmaktır'' dedi.

Muhabir: Hüsamettin akçay