Kadın Toprağa Verildi, Şoför Adli Kontrolle Serbest Kadın Toprağa Verildi, Şoför Adli Kontrolle Serbest

Türkiye İş Bankası, IFC, PROPARCO ve GGF ile imzaladığı sözleşme ile sağlayacağı krediyi; yenilenebilir enerji, kaynak verimliliği ve enerji verimliliği finansmanı ile 6 Şubat'ta Türkiye'de meydana gelen deprem felaketlerinden etkilenen illerdeki kişilerin, çiftçilerin, mikro ve küçük işletmelerin finansmanı için kullanacağını bildirdi. 

Banka, gerçekleştirilen sürdürülebilirlik bağlantılı hazine finansmanı işlemiyle de, depremlerden etkilenen illerde kullandırılacak tüketici kredileri ile küçük ve orta ölçekteki kadın girişimcilere kullandırılacak nakdi kredi tutarını sürdürülebilirlik performans kriterleri olarak belirledi.

 "YILIN BAŞINDAN BERİ SAĞLANAN SÜRDÜRÜLEBİLİR KAYNAKLAR 2,4 MİLYAR DOLAR TUTARINA ULAŞACAK"

 İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı ve Sürdürülebilirlik Lideri Gamze Yalçın konuya ilişkin açıklamasında “Bankamız; ikili anlaşmalar yoluyla sağlanan krediler, sendikasyon, seküritizasyon, eurotahvil ihracı ve hazine işlemleriyle sürdürülebilirlik temalı kaynak temininde işlem çeşitliliğini artırmaya devam ediyor. Bu kapsamda, ülkemize 2023 yılının başından beri 2,4 milyar dolar tutarına ulaşan sürdürülebilirlik temalı kaynak sağlamış olduk" dedi.  

Editör: Şaban Konyar