Mevlüde Talan'ın Hikayesi

Balıkesir'de yaşayan Mevlüde Talan, 11 yıl önce doğum yaptığı sırada yüksek tansiyona bağlı olarak böbrek yetmezliği teşhisi aldı. 11 yıl boyunca diyalize girerek hayatını sürdüren Talan'ın böbrek yetmezliği son aşamaya gelmişti. 3,5 yıl önce ÇOMÜ Hastanesi Organ Nakli Merkezi'ne nakil için başvuran Talan, 4 kez nakil için çağrıldı ancak doku uyuşmazlığı nedeniyle nakil yapılamadı.

Ümmühan Ulacık'ın Katılımı

Mevlüde Talan'ın kız kardeşi Ümmühan Ulacık (39), 9 ay önce Balıkesir'de beyin ölümü gerçekleşen bir hastanın ailesi tarafından bağışlanan böbreği kabul etti. Böylece iki kız kardeş de aynı merkezde gerçekleştirilen böbrek nakliyle sağlıklarına kavuştu.

Bombalı Saldırıda Şehit Olan 15 Asker Anıldı
Bombalı Saldırıda Şehit Olan 15 Asker Anıldı
İçeriği Görüntüle

ÇOMÜ Hastanesi Organ Nakli Merkezi'nin Katkısı

ÇOMÜ Hastanesi Organ Nakil Merkezi Müdürü Prof. Dr. Cabir Alan, "2 kardeşi de aynı merkezde böbrek nakliyle sağlığına kavuşturduk. Bu 2 hastamıza da kadavradan organ nakli yaptık. Organ bağışı sonrasında 2 hastamız da hayata tutunmuş oldu" dedi.

Kaynak: DHA