2023 ve 2024'te Tokat'ın Turizm Hareketliliği: Konaklama İstatistikleri Değerlendirildi 2023 ve 2024'te Tokat'ın Turizm Hareketliliği: Konaklama İstatistikleri Değerlendirildi

Hayata Gülümse programında bugün, Erbaa'nın ve Tokat'ın ünlü aşçıları Murat Pala ve Müfide Ersoy konuk oldu. İki Tokatlı ismin de Tokat'a özgü yöresel yemekleri tanıtması ve hazırlaması, programa renk kattı.

Erbaalı Lezzet Ormanda Murat Pala ise stüdyo mutfağında Tokat kebabı ve Tokat köftesi gibi şehrin meşhur yemeklerini pişirdi. Murat Pala, Tokat mutfak kültürünün inceliklerini izleyicilere aktardı. Tokat'ın özel baharatlarını ve pişirme tekniklerini göstererek, bu lezzetlerin nasıl hazırlandığını detaylandırdı.

Bir diğer konuk olan 78 yaşındaki Müfide Ersoy, canlı yayında Tokat'ın geleneksel lezzetlerini izleyicilerle paylaştı. Etli ekmek, Tokat köftesi ve kadayıf dolması gibi Tokat mutfağının öne çıkan yemeklerinin yapımını adım adım anlattı.

Tokat'tan gelen konukların canlı yayındaki heyecanı ve coşkusu, Hayata Gülümse programına ayrı bir dinamizm kattı. Müfide Ersoy ve Murat Pala'nın Tokat mutfağına dair samimi anlatımları, izleyicilerin de bölgenin lezzetlerine olan merakını artırdı. Program boyunca Tokat'ın ev yapımı yemekleri ve yöresel mutfak kültürü ön plana çıkarılarak, bölgenin gastronomi zenginliği vurgulandı.

Muhabir: Sabriye Er